کلینیک دندانپزشکی لبخند سپید
جستجو کردن
برای مشاوره ۰۲۱۷۷۹۳۸۲۸۱

ارتباط میان دیابت و دندان

خانه > ارتباط میان دیابت و دندان
ارتباط میان دیابت و سلامت دهان و دندان

محتوای جدول

ارتباط میان دیابت و سلامت دهان و دندان

دیابت بیماری است که میلیون‌ها نفر را با هر زمینه اجتماعی، اقتصادی و قومی تحت تاثیر قرار می‌دهد. تنها در ایالات متحده، 34.2 میلیون نفر یا 10.5 درصد از جمعیت به دیابت مبتلا هستند. از این تعداد، 26.8 میلیون نفر دیابتشان تشخیص داده می‌شود و 7.3 میلیون نفر دیگر مبتلا به دیابت هستند اما هنوز تشخیص داده نشده است.

افراد مبتلا به دیابت جنبه‌های بسیاری از زندگی روزمره خود را برای حفظ سلامت کنترل می‌کنند، از جمله سطح گلوکز، رژیم غذایی، فعالیت و موارد دیگر. اما آیا می‌دانید که افراد مبتلا به دیابت در معرض خطر بیشتری برای مبتلا شدن به بیماری‌های پریودنتال هستند؟ به همین دلیل افراد مبتلا به دیابت باید یک برنامه روزانه بهداشت دهان و دندان مطمئن داشته باشند و سالی دو بار به دندانپزشک مراجعه کنند. برای آشنایی بیشتر با دیابت و سلامت دهان و دندان به ادامه مطلب مراجعه کنید.

دیابت چگونه دهان را تحت تاثیر قرار می‌دهد؟

مبتلایان به دیابت، به ویژه نوع 2، بیشتر در معرض ابتلا به پوسیدگی دندان و بیماری‌های پریودنتال هستند. بیماری پریودنتال نوعی بیماری لثه در پیشرفته ترین مراحل خود است. در مرحله بیماری مزمن پریودنتال، فرد می‌تواند بافت و استخوان نگهدارنده دندان‌ها را لمس کند. در نتیجه دندان‌ها شل شده و آزادانه حرکت می‌کنند. بیماری پریودنتال می‌تواند منجر به مشکلاتی مانند درد در هنگام جویدن، بوی بد دهان و از همه مهمتر، از دست دادن دندان شود. بیماری پریودنتال همچنین ممکن است کنترل کردن قند خون را سخت کند.

ارتباط میان دیابت و سلامت دهان و دندان

داروهای خاص دیابت نیز می‌توانند بیمار را در معرض پوسیدگی دندان قرار دهند. عوامل دیگری مانند خشکی دهان و مراقبت ضعیف در خانه نیز با دیابت مرتبط هستند. در برخی موارد افراد مبتلا به دیابت ممکن است مجبور شوند درمان دندانپزشکی را به تعویق بیندازند تا سطح قند خون آنها به اندازه کافی برای انجام این روش ثابت باشد، اما برای اطمینان از ایمنی بهتر است از قبل با پزشک مشورت کنید.

نکات مرتبط با بهداشت دهان و دندان برای افرادی که دیابت دارند

در صورت ابتلا به دیابت راه‌های مختلفی برای حفظ سلامت دهان وجود دارد. در زیر چند پیشنهاد آورده شده است، اما همچنین باید از یک دندانپزشک کمک بگیرید تا برنامه‌ای معمول برای بیماری شخصی شما ایجاد کند.

  • میزان مصرف قند خود را زیر نظر داشته باشید، چرا که غذا و نوشیدنی‌های حاوی قند زیاد می‌تواند در پوسیدگی دندان و بیماری‌های پریودنتال نقش داشته باشد.
  • دوبار در روز مسواک بزنید و یکبار در روز نخ دندان بکشید.
  • دوبار در سال برای معاینات معمول به دندانپزشک خود مراجعه کنید و مطمئن شوید که سابقه پزشکی کامل خود را در میان می‌گذارید تا بتوانند بهترین برنامه مراقبت را برای شما تعیین کنند.
  • در صورتی که دندان مصنوعی شما مانند گذشته مناسب نبود، به پزشک خود اطلاع دهید. این موضوع ممکن است نشانه‌ای از تشکیل بیماری پریودنتال به دلیل دیابت باشد.
  • اگر سیگاری هستید، برای ترک آن تلاش کنید، چرا که سیگار کشیدن می‌تواند بیماری پریودنتال را تشدید کند.

بیماری پریودنتال و دیابت

شواهدی نیز وجود دارد که بیماری پریودنتال ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش دهد و ابتلا به دیابت می‌تواند بیماری پریودنتال را تشدید کند. داروهای مورد استفاده برای درمان دیابت مانند متفورمین و گلیپیزید ممکن است باعث تغییراتی در دهان مانند خشکی، سوزش دهان و کاندیدیازیس شود. به طور بالقوه این بیماری می‌تواند احتمال بیماری پریودنتال و پوسیدگی را افزایش دهد. به طور کلی حفظ سلامت دهان و دندان می‌تواند از پیشرفت سایر مسائل مربوط به سلامتی در طول زمان جلوگیری کند.

اگر شما یا یکی از عزیزان خود به دیابت مبتلا هستید، حتما با دندانپزشک و متخصص بهداشت خود در مورد داشتن یک برنامه بهداشتی و بهداشت دهان و دندان برای حفظ سلامتی هرچه بیشتر مشورت کنید.

نیاز به معاینه یا جراحی لثه دارید؟ چرا از خدمات حرفه‌ای کلینیک لبخند سپید استفاده نمی‌کنید؟

دیدگاه و پرسش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو کردن