کلینیک دندانپزشکی لبخند سپید
جستجو کردن
برای مشاوره ۰۲۱۷۷۹۳۸۲۸۱

عصب کشی دندان

عصب کشی دندان

عصب کشی دندان چیست؟

عصب کشی دندان یکی از پروسه های دندانپزشکی است که همه افراد بالاخره روزی با آن سروکار دارند، در واقع ‌عصب‌کشی دندان یکی از روش ها برای جلوگیری از درد دندان می باشد. عصب کشی زمانی انجام می شود که دندان ها به طور وسیع خراب و پوسیده شده است. هنگامی که گفته می شود دندان به عصب رسیده یعنی پوسیدگی دندان بیش از حد شده و درد به قسمت عصب دندان رسیده و دندان ها حساس و درد آن ناگهانی و غیرقابل تحمل است.

کانالی در وسط دندان به نام پالپ است که تمام اعصاب و رگ های خونی در آن قرار دارد. اگر عفونت به پالپ برسد تنها راه درمان آن ‌عصب‌کشی است. ‌عصب‌کشی باعث می شود بدون این که دندان کشیده شود پوسیدگی یا عفونت آن از بین برود و فرد از دندان خود مانند دیگر دندان های سالم استفاده کند.

‌عصب‌کشی مانند بسیاری از روش های درمانی دندان با گذشته زمان تکامل یافته است. انجام صحیح ‌عصب‌کشی دندان می تواند تضمین کننده ی دوام آن تا آخر عمر فرد باشد.

مراحل ‌عصب‌کشی دندان

  • بی حس کردن دندان

در ابتدا دندانپزشک داروی بی حسی را در نزدیک دندان آسیب دیده و درون لثه تزریق می کند. میزان داروی بی حسی به شدت آسیب دندان بستگی دارد.

  • برداشت پالپ دندان

در مرحله بعد دندانپزشک در قسمت تاج دندان حفره کوچکی ایجاد می کند تا پالپ را مشاهده نماید و با استفاده از فایل دندانپزشکی عصب دندان را از داخل کانال عصبی جدا می کند.

  • ضدعفونی و پر کردن دندان

پس از برداشت پالپ حفره ی ایجاد شده با آنتی بیوتیک های موضعی ضدعفونی شده که این کار باعث جلوگیری از تشدید عفونت می شود. پس از آن دندانپزشک توسط مواد پرکننده داخل دندان را پر می کند. و در نهایت از سیلانت که ماده ای برای پوشاندن شیار است، برای بستن حفره ایجاد شده استفاده می شود.

عوارض ‌عصب‌کشی دندان

‌عصب‌کشی دندان مانند دیگر روش های درمانی دارای عوارضی می باشد که در زیر به شرح آن ها می پردازیم.

  • احتمال شکستن دندان ‌عصب‌کشی شده

دندان ها هنگامی که ‌عصب‌کشی می شوند، قدرت سابق را ندارند و احتمال شکستن آن ها وجود دارد. بنابراین با توجه به نظر پزشک پس از ‌عصب‌کشی و پر کردن دندان از روکش های دندانی استفاده نمایید تا قدرت حفظ دندان بالا برود.

  • ایجاد عفونت در لثه

هنگامی که برای درمان، کانال های دندان باز می شود هوا به درون کانال راه می یابد و احتمال نفوذ میکروب به درون آن وجود دارد. هرچند برای ضد عفونی کردن کانال دندانپزشک از آنتی بیوتیک استفاده کند اما همچنان بیمار را تهدید می کند، و امکان دارد عفونت در لثه ایجاد می شود. عفونت لثه جای نگرانی نیست و می توانید برای درمان عفونت داروهای تجویز شده پزشک را برای مدت زمان کوتاهی استفاده نمایید، در صورت نیاز به جراحی لثه بر روی لینک کلیک کنید.

علائم نیاز به ‌عصب‌کشی دندان

  • شکستگی یا حفره سیاه در سطح دندان
  • احساس درد هنگام جویدن غذا
  • احساس درد هنگام فشار دادن دندان ها بر روی یکدیگر
  • وجود تورم در اطراف دندان و لثه
  • وجود آبسه و یا زائده ای شبیه به جوش یا تاول در ناحیه لثه
  • حساسیت یا درد دندان به هنگام میل نوشیدنی های گرم و سرد
  • تغیر رنگ و یا تیره شدن دندان ها

نوع ‌عصب‌کشی دندان بر حسب تعداد کانال

  • ‌عصب‌کشی دندان یک کانال

‌عصب‌کشی دندان یک کانال اغلب برای دندان های جلویی، دندان های آسیای فک پایین، دندان های نیش فک بالا و پایین و دندان های قدامی فک بالا و پایین انجام می شود و دندانپزشک به درمان ‌عصب‌کشی دندان که یک ریشه دارد، می پردازد.

  • عصب کشی دندان دو کانال

دندان های آسیای فک بالا و فک پایین دو کانال هستند. که برای عصب کشی دندان دو کانال پزشک باید مهارت و دقت کافی در این زمینه داشته باشد.

  • عصب کشی دندان چهار کانال

منظور عصب کشی دندان هایی است که تعداد کانال زیای دارند. برای عصب کشی این نوع از دندان ها دندانپزشک باید مهارت زیادی داشته باشد زیرا اگر یک کانال جا بیفتد و درمان نشود، عصب کشی موفقیت آمیز نبوده  و بیمار باید مجدد تحت درمان قرار گیرد و یا نهایتا دندان کشیده شود. پیشنهاد ما به شما برای ‌عصب‌کشی دندان مراجعه به کلینیک لبخند سپید است زیرا پزشکان متخصص در این زمینه علاوه بر تخصص و مهارت بالایی که دارند سابقه کاری طولانی مدت و کیفیت کارآن ها باعث شده مراجعه کنندگان زیادی را جلب نمایند.

آیا ‌عصب‌کشی دندان درد دارد؟

اغلب افراد از ‌عصب‌کشی دندان هراس دارند. اما می توان گفت این روش اگر توسط پزشک متخصص در این زمینه انجام شود،  تقریبا بدون درد است. تا زمان تکمیل ‌عصب‌کشی دندان سعی کنید برای مدت زمان کوتاهی از جویدن یا گاز زدن غذاهای سفت پرهیزنمایید. در برخی موارد عصب کشی دندان به چندین جلسه نیاز دارد. پس از درمان نهایی دندان عصب کشی شده نباید دردناک باشدهرچند ممکن است حساسیت آن برای چند روز افزایش یابد که با استفاده از دارهای مسکن می توان از این حساسیت به زودی نجات یافت.

عمر دندان عصب کشی شده چقدر است؟

هنگامی که دندان عصب کشی می شود تنها بافت زنده داخل کانال دندان برداشته می شود. و دندانپزشک به اتصالات نگهدارنده ی دندان هیچ کاری ندارد. بنابراین اگر اتفاق خواصی نیفتد و تمام مراقبت های لازم پس از ‌عصب‌کشی به درستی انجام شود عمر دندان ‌عصب‌کشی شده زیاد خواهد بود.

هزینه ‌عصب‌کشی دندان

‌عصب‌کشی دندان مانند سایر روش های درمانی با توجه به تعرفه های وزارت بهداشت مشخص می شود. هزینه درمان ‌عصب‌کشی دندان ها با یک دیگر متفاوت است، به طور مثال دندان های عقب مانند دندان شماره 7 نسبت به دندان های جلویی هزینه بیشتری دارند زیرا دسترسی به آن ها سخت تر بوده و دندانپزشک به دقت و زمان بیشتری نیاز دارد و هزینه دستمزد دندانپزشک بیشتر می شود. برای ‌عصب‌کشی دندان خود می توانید به کلینیک لبخند سپید مراجعه نمایید و از پزشکان متخصص در این کلینیک برای درمان دندان خود استفاده و هزینه های کمتری برای خدمات دندان پزشکی پرداخت کنید.

دیدگاه و پرسش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو کردن