کلینیک دندانپزشکی لبخند سپید
جستجو کردن
برای مشاوره ۰۲۱۷۷۹۳۸۲۸۱

پیوند لثه

پیوند لثه در دندانپزشکی

call to action پیوند لثه

برای مشاوره و رزرو وقت در کلینیک سپیدنت

پیوند لثه چیست؟

پیوند لثه نوعی عمل جراحی لثه دندانپزشکی می باشد. برای اصلاح لثه ای که عقب رفته است، مورد استفاده قرار می گیرد. عقب رفتن لثه تدریجی است و تا زمانی که شدت نیابد، فرد به آن توجهی نمی کند. عمل پیوند لثه توسط متخصص لثه یا پریودنتیست انجام می شود. پزشک با توجه به شدت آسیب وارد شده به لثه های بیمار، میزان عقب رفتن لثه و نیاز های شخصی بیمار با چند روش متفاوت اقدام به پیوند لثه می نماید.

راه های جلوگیری از عقب رفتن لثه

برای جلوگیری از این عمل، فعالیت هایی وجود دارد که با انجام آن ها فرد می تواند به طور کامل از سلامت دهان و دندان برخوردار باشد. برخی از این موارد عبارت اند از:

یک مسواک نرم خریداری نمایید و هر روز دو مرتبه به آرامی مسواک بزنید. مسواک زدن تهاجمی نه تنها باعث آسیب به بافت لثه می شود، بلکه منجر به از بین رفتن مینای دندان ها نیز خواهد شد.

از استعمال دخانیات پرهیز کنید زیرا سلامت دندان ها را به خطر می اندازد و به مرور زمان باعث تحلیل رفتن لثه می شود.

اگر عادت به ساییدن دندان ها بر روی هم دارید، از محافظت های دندانی استفاده نمایید. زیرا سایش دندان ها خود باعث تحلیل لثه می شود.

از استفاده ی جواهرآلات مانند پرسینگ دهان که موجب التهاب و تحلیل لثه می شود جدا خودداری کنید.

عواملی مانند ژنتیک، سابقه خانوادگی و هورمون ها می تواند یکی از دلایل عقب رفتن لثه باشد. بنابراین اگر در خانواده ی شما چنین مشکلی وجود دارد در صورت مشاهده ی کمترین عارضه بر روی لثه های خود برای پیشگیری از عوارض های شدید و نیاز به جراحی به پزشک متخصص مراجعه نمایید.

پیوند لثه در دندانپزشکی

 

انواع روش های پیوند لثه

پیوند بافت فلپ

در این روش متخصص پریودنتیست یک فلپ در بافت سقف دهان بیمار ایجاد می کند و بافت زیرین را از زیر بالاترین لایه بر می دارد. سپس بافت را از سقف دهان جدا می کند و ریشه دندان را بخیه می  زند و در نهایت فلپ روی سقف دهان را می پوشاند.

پیوند لثه آزاد

در روش پیوندلثه آزاد پریودنتیست بافت را از روی سقف دهان بیمار به صورت مستقیم، از لایه بالای بافت لثه جدا می کند. سپس بافت را به لثه موجود متصل می کند. این روش برای افرادی که دارای لثه های نازکی هستند و برای افزایش لثه به بافت بیشتر نیاز دارند استفاده می شود.

پیوند لثه جانبی

در این روش جانبی ابتدا بافت پیوند، از لثه ی نزدیک دندانی که به درمان نیاز دارد برداشته می شود. بخشی از این بافت قطع شده و یک لبه متصل را نگه می دارد. بافت بالا و پایین را گسترش داده ، ریشه دندان که در معرض دید است را پوشش می دهد و نگه می دارد. در این روش پریودنتیست می تواند به جای برداشتن بافت، از لثه خود بیماراز یک بانک بافت استفاده کند.

آماده شدن بیمار برای پیوند

هنگامی که پزشک و بیمار برای پیوند لثه به نتیجه رسیدند و نوع روش به کار رفته توسط پزشک برای بیمار مشخص شد، بیمار برای عمل پیوند آمده می شود. این عمل کار ساده و راحتی می باشد و جای نگرانی نیست. حضو یکی از اعضای خانواده بیمار برای انجام امورات جانبی ضروری است. همچنین برای کنترل درد پس از جراحی داروهای تجویز شده توسط پزشک باید آماده باشد تا بافاصله بیمار مصرف کند و درد چندانی احساس نکند.

درد پیوند لثه

پزشک متخصص در ابتدای جراحی از بی حسی استفاده می کند، تا بیمار در حین عمل دردی را تجربه نکند. اما پس از پیوند لثه بسته به نوع عمل ممکن است بیمار درد کمی را احساس نماید. اگر پیون لثه از کام یا سقف دهان بیمار باشد دردی بیشتری خواهد داشت. البته این درد چند روز بیشتر طول نمی کشد. اما اگر از پیوند بیگانه یا شخص دیگری استفاده شود بیمار درد چندانی ندارد.

مراقبت های پس از پیوند لثه

  • تا زمان درمان جراحی، در محل درمان از کشیدن نخ دندان و مسواک زدن اجتناب کنید.
  • از دهان شویه که کنترل پلاک را انجام دهد، استفاده شود.
  • برای کاهش خطر ابتلا به عفونت از آنتی بیوتیک مصرف شود.
  • از انجام ورزش های سخت خودداری شود.
  • اجتناب از غذاهای سفت و خوردن غذاهای نرم مانند ماکارونی، تخم مرغ و…
  • از مصرف قلیان و سیگار پرهیز شود.

مزایای پیوند لثه

  • جلوگیری از عقب رفتن بیش از حد لثه
  • کاهش حساسیت به سرما و گرما
  • بهبود زیبایی لبخند
  • جلوگیری از عقب رفتن استخوان فک

معایب پیوند لثه

  • التهاب و خونریزی از بافت لثه
  • حرکت کردن و لق شدن دندان ها
  • احتمال بروز عفونت
  • ایجاد فاصله بین دندان ها

پیوند لثه برای چه بیمارانی انجام می شود؟

همان طور که می دانید لثه جایگاهی برای هر یک از دندان ها می باشد. تشخیص عقب رفتن لثه در افردی دیده می شود که قسمت بیشتری از دندان آن ها قابل مشاهده است. برخی از بیماران متوجه عقب رفتن لثه خود نمی شوند زیرا به مرور زمان این اتفاق خواهد افتاد. در صورتی که این موضوع شدت یابد برای درمان آن نیاز به عمل پیوند لثه می باشد. همچنین پیوند لثه برای افرادی انجام می شود که بدود دلیل دندان آن ها لق شده و افتاده است. در این صورت باید به دندانپزشک مراجعه نمایند  زیرا این علائم از شایع ترین عوارض عقب رفت لثه می باشد.

پیوند لثه در دندانپزشکی

 

هزینه پیوند لثه

هزینه عمل پیوند لثه بر اساس روش های استفاده شده متفاوت است. با مراجعه به کلینیک لبخند سپید جراح متخصص پیوند لثه پس از معاینه روش مناسب با لثه های بیمار را به آن پیشنهاد می دهد و هزینه توسط کلینیک به بیمار اعلام می شود. دقت داشته باشید که همیشه مراجعه به یک متخصص ماهر در هر زمینه ای از جمله دندانپزشکی از اهمیت بالایی برخوردار است. متخصصان مشغول به فعالیت در کلینیک لبخند سپید از تجربه و تخصص مناسب برخوردارهستند. در این کلینیک هزینه پیوند لثه با توجه به کیفیت کار متخصصان مناسب می باشد. به همین دلیل کلینیک لبخند سپید توانسته بیماران زیادی را برای عمل پیوند لثه و دیگر خدمات دندانپزشکی جلب نماید.

دیدگاه و پرسش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو کردن