کلینیک دندانپزشکی لبخند سپید
جستجو کردن
برای مشاوره ۰۲۱۷۷۹۳۸۲۸۱

باندینگ (پیوند) دندان چیست؟

باندینگ (پیوند) دندان چیست؟

یکی از روش های زیبایی دندان در دندانپزشکی استفاده از باندینگ می باشد که فرایندی سریع و ساده است. در این روش به وسیله مواد رزین نواقص دندان برطرف می شود و ترمیم آن همرنگ دندان صورت می گیرد. پیوند دندان یک راه حل مقرون به صرفه برای زیبایی دندان های آسیب دیده است زیرا نسبت به سایر روش های زیبایی هزینه پایین تری دارد.

مراحل پیوند دندان

جلسه مشاوره جهت تشخیص درمان دندان

در جلسه اول دندانپزشک، دندان های بیمار را معاینه و عکسبرداری می کند. مشکل دندان هایی که از طریق باندینگ برطرف می شود را مورد بررسی قرار می دهد. پزشکان در کلینیک لبخند سپید در مورد مناسب بودن باندینگ برای درمان مشکلات دندان با بیمار صحبت خواهند کرد، و اگر آسیب وارد شده به دندان بیمار زیاد باشد روش های دیگر را پیشنهاد می کنند، در غیر این صورت مناسب ترین نوع باندینگ برای بیمار انجام می شود.

باندینگ دندان - پیوند دندان

 

شیوه درمان

در روش پیوند دندان به آماده سازی دندان ها نیاز نیست. در صورتی که دندان بیمار به کامپوزیت برای پرکردن نیاز داشته باشد باید بی حسی موضعی تزریق شود. به این ترتیب پس از بررسی رنگ دندان های بیمار، کامپوزیت هم رنگ دندان انتخاب می شود. برای انجام باندینگ در ابتدا سطح دندان با استفاده از مواد حالت دهنده زبر می شود. مواد رزین که بر روی دندان قرار می گیرد،  قدرتی مانند بتونه دارد و بسیار محکم و مقاوم است.

رزین بر اساس شکل و فرم دندان های بیمار قالب گیری می شود. رزین کامپوزیت در سطح دندان ها گذاشته می شود و اقدامات لازم برای محکم نمودن آن صورت می گیرد. در نهایت دندانپزشک با استفاده از بادینگ به دندان ها درخشندگی طبیعی می بخشد که در زیباترشدن لبخند فرد تاثیر بسزایی دارد.

انواع باندینگ دندان

باندینگ مستقیم

در روش استفاده از باندینگ مستقیم، همان طور که از اسمش مشخص است مواد به صورت مستقیم بر روی دندان قرار می گیرد و باعث زیباتر شدن لبخند بیمار می شود. باندینگ مستقیم به عنوان یک درمان برای دندان مورد استفاده قرار می گیرد، و در آن از کامپوزیت هایی که همرنگ دندان است برای پر کردن پوسیدگی ها و فاصله بین دندان ها به کار برد می شود.

باندینگ دندان - پیوند دندان

 

باندینگ کامپوزیت چسبنده

استفاده از روش باندینگ کامپوزیت چسبنده به این صورت می باشد که این مواد در چسباندن دندان ها به یک دندان دیگر کمک می کند. همچنین برای چسباندن لمینت ها، روکش ها و… از باندینگ کامپوزیت چسبنده استفاده می شود.

کاربرد باندینگ دندان

  • تغییر در ظاهر دندان و رفع پوسیدگی آن
  • افزایش طول دندان
  • ایجاد استحکام در دندان ها
  • محافظت از مینای دندان
  • اصلاح طرح بخند
  • کمک به بهبود بهداشت دهان و دندان
  • بستن فاصله بین دندان ها
  • ترمیم پوسیدگی، ترک خوردگی و شکستگی دندان
  • جایگزین مناسب برای دندان های پر شده
  • حفاظت ریشه دندان که به دلیل آسیب لثه بیرون زده است

معایب باندینگ دندان

مواد باندینگ ممکن است باعث شکستن دندان شود و به آن آسیب برساند. زیرا رزین کامپوزیتی استفاده شده در این روش استحکام دندان طبیعی را ندارد. اگر روی باندینگ روکش بکشید، باندینگ توانایی نگهداری روکش را نخواهد داشت. همچنین مواد باندینگ مانند مواد پر کننده دندان از مقاومت بالایی برخوردار نیست. به همین دلیل اغلب پزشکان باندینگ را برای ازبین بردن عیب های ظاهری و ایجاد تغییرات سطحی دندان استفاده می کنند.  در صورت عدم نگهداری و مراقبت از باندینگ ها امکان ترمیم مجدد آن را خواهید داشت.

باندینگ دندان - پیوند دندان

 

ماندگاری باندینگ دندان

حداقل ماندگاری باندینگ دندان 3 تا 10 سال می باشد، که پس از گذشت این مدت امکان ترمیم آن وجود دارد. برای هر بیمار بسته به عادت های شخصی و رعایت نکات مراقبتی و بهداشتی این مدت زمان متفاوت است. به طور مثال افرادی که دارای عادت دندان قروچه هستند، باندینگ دندان آن ها دوام زیادی ندارد و زود شکسته می شود.

 چه افرادی کاندیدای مناسبی برای باندینگ دندان هستند؟

  • افرادی که دارای دندان های لب پر شده یا شکسته می باشند.
  • افرادی که برخی از دندان های آن ها نسبت به دندان های دیگر طول کم تری دارند.
  • افرادی که فاصله بین دندان های آن ها کم است و مایل نیستند از ارتودنسی استفاده کنند.
  • افرادی که در اثر موارد مختلف برخی از دندان های آن ها تغییر رنگ داده است.

مراقبت های بعد از باندینگ دندان

  • حداقل 2 مرتبه در روز نخ دندان بکشید و مسواک بزنید
  • اگر عادت به ناخن جویدن دارید از این کار پرهیز کنید
  • از خوردن غذاهای سفت و شیرین اجتناب کنید
  • تا 48 ساعت برای جلوگیری از لکه ها از خوردن چای، قهوه و مصرف قلیان خودداری کنید
  • هر 6 ماه یک بار برای انجام معاینات پزشکی به دندانپزشک مراجعه نمایید.
  • از خمیر دندان های بسیار قوی استفاده نکنید زیرا منجر به از بین رفتن شفافیت کامپوزیت ها می شود در دندان ها بیشت در معرض لکه ها قرار می گیرد.

مدت زمان درمان باندینگ

حداکثر مدت زمان درمان باندینگ 10 تا 20 دقیقه می باشد که بیشترین زمان صرف جایگذاری مواد باندینگ و محکم کردن با نور می شود. با پیشرفت های اخیر در صنعت دندانپزشکی برای سفت نمودن باندینگ از نورهای ال ای دی استفاده می شود که این نور، طول موج نور را باریک می کند و در نتیجه مدت زمان لازم برای سفت شدن چسب را کاهش می دهد.

هزینه باندیگ دندان

اگر دندان های شما تغییر رنگ یافته، ترک خورده و یا بین دندان ها شکاف دارید و به دنبال یک روش ارزان هستید برای مشاوره به کلینیک لبخند سپید مراجعه کنید. هزینه باندینگ یا پیوند دندان بر اساس نحوه عمل و تخصص دندانپزشک متغیر می باشد. متخصصان کلینیک لبخند سپید پس از معاینه دندان های  شما هزینه باندینگ هر دندان را اعلام می کنند. همان طور که می دانید روش باندیگ یکی از کم هزینه ترین روش های درمان دندان برای آسیب های دندانی می باشد. همچنین باید توجه داشته باشی که هر 5 تا 10 سال باید باندینگ را تعویض نمایید. با مراجعه به پزشک به صورت منظم می توانید از دندان های خود در برابر آسیب های جدی محافظت نمایید. در کلینیک لبخند سپید به دلیل داشتن مهارت تخصصی پزشکان مدت زمان استفاده از باندیگ بیشتر خواهد بود.

دیدگاه و پرسش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو کردن