کلینیک دندانپزشکی لبخند سپید
جستجو کردن
برای مشاوره ۰۲۱۷۷۹۳۸۲۸۱

خدمات دندانپزشکی با بیهوشی در تهران – خواب مصنوعی

دندانپزشکی با بیهوشی یا خواب عمیق – دندانپزشکی سدیشن (Sedation)

دندانپزشکی با بیهوشی چیست؟

از نظر برخی افراد انجام کارهای دندانپزشکی مانند کشیدن دندان، درمان ریشه (عصب کشی) ، کاشت دندان (ایمپلنت) و… دردناک می باشد. اما ما در این مقاله به شما می گوییم که بسیاری از درمان های دهان و دندان را می توانید با بیهوشی کامل و حتی موضعی (خواب عمیق) انجام دهید.

تمام آن چیزی که باید از دندانپزشکی با بیهوشی بدانید

اکثر افراد از مرحله شروع درد و مشکلات مربوط به دندان تا مرحله درمان آن، در کنار ناراحتی ناشی از درد، استرس و اضطراب زیادی را نیز تحمل می‌کنند. این ترس و نگرانی به‌دلیل دردناک بودن خدمات دندانپزشکی است که از زمان کودکی در حافظه باقی مانده است. این در حالی است که امروزه خدمات دندانپزشکی با بیهوشی که با روش‌های اصولی و استاندارد انجام می‌شود، در کاهش استرس و نگرانی مراجعه کنندگان نقش مهمی ایفا می‌کند. با روش‌های به‌روز و ابزارهای پیشرفته در خدمات دندانپزشکی می‌توانید با اطمینان خاطر و بدون هیچ‌گونه ترسی برای دریافت خدمات درمانی و زیبایی مرتبط با دندان اقدام کنید و از داشتن دندان‌های سالم، زیبا و درخشان لذت ببرید.

اگر از درد دندان و ترس از دندانپزشکی رنج می برید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا شما را با درمان دندانپزشکی بدون درد آشنا کنیم.

دندانپزشکی با بیهوشی

تمامی موارد شرح داده شده در مورد دندانپزشکی بیهوشی، توسط کلینیک لبخند سپید قابل انجام است و شما می‌توانید از طریق شماره 09120549568 و یا از طریق فرم رزرو وقت، با ما تماس بگیرید.

مزایای خدمات دندانپزشکی با بیهوشی

حالا که با انواع روش‌های دندانپزشکی با بیهوشی آشنا شدید، مطمئنا به این فکر می‌کنید که این روش درمانی چه مزایای دیگری به‌غیر از کاهش ترس و استرس دارد. برخی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین مزایای انجام خدمات دندانپزشکی با استفاده از بیهوشی شامل موارد زیر است:

  • می‌توانید تمام درمان مربوط به مشکل خود را در یک جلسه دریافت کنید. وقتی شما تحت بیهوشی کامل و یا موضعی قرار می‌گیرید، بدون شک پزشک به شما توصیه می‌کند که تمام مشکلات خود را در یک جلسه و تحت بیهوشی انجام دهید.
  • شما هیچ‌گونه احساس درد و یا فشار آزاردهنده در ناحیه دهان، دندان و فک خود را حس نمی‌کنید.
  • تعداد دفعات ویزیت، درمان و به‌طور کلی رفت‌وآمد شما به مطلب دندانپزشکی کاهش می‌یابد.
  • در صورتی که به درمان‌های ترکیبی نیاز داشته باشید، تمام متخصصان می‌توانند در روز عمل حضور داشته باشند و به این شکل نیاز به درمان‌های جداگانه توسط پزشکان مختلف نخواهید داشت.
  • در صورتی که برای روکش دندان نیاز به قالبگیری و تراش دادن دندان داشته باشید، می‌توانید از پزشک بخواهید که این کار را هنگام بیهوشی شما انجام دهد.
  • اگر به هرکدام از درمان‌های دندانپزشکی مانند کشیدن دندان، جراحی دندان عقل، عصب کشی، رفع عفونت و التهاب و … نیاز داشته باشید، می‌توانید همه این خدمات را در همان جلسه تحت بیهوشی انجام دهید و به این شکل یک‌بار روند درمان و مصرف داروها را طی کنید.
  • دوران نقاهت دریافت خدمات دندانپزشکی تحت بیهوشی بسیار کم بوده و به‌طور معمول 3 الی 4 ساعت زمان می‌برد.

عوارض دندانپزشکی با بیهوشی

در کنار مزایای دندانپزشکی تحت بیهوشی بهتر است برخی از عوارض احتمالی آن را نیز بدانید. البته باید درنظر داشته باشید که عوارض دندانپزشکی با کمک بیهوشی، با توجه به نوع بی‌حس کننده و داروی مصرفی و همچنین عوامل فردی متفاوت خواهد بود. بنابراین هر فرد ممکن است با شدت‌های متفاوتی عوارض داروهای بی‌حسی و آرام‌بخش را تجربه کنند. برخی از رایج‌ترین عوارض دریافت خدمات دندانپزشکی تحت بیهوشی و بی‌حسی عبارت است از:

  • حالت تهوع یا استفراغ
  • سردرد
  • تعریق یا لرزیدن
  • توهم و احساس گیجی
  • لکنت زبان
  • خشکی دهان
  • گلودرد
  • سرگیجه
  • خستگی و بی‌حالی

در برخی موارد شدیدتر و البته نادر ممکن است فرد مشکلات مربوط به فشار خون و مشکلات قلبی را نیز تجربه کند.

 

دندانپزشکی سدیشن (Sedation)

دندانپزشکی با بیهوشی موضعی (خواب عمیق) برای چه کسانی مناسب می باشد؟

  • کودکانی که مظطرب و پریشان هستند و به دلیل ابتلا به یکسری بیماری هایی سیستمیک همچون اوتیسم، قادر به همکاری با دندانپزشک نمی باشند.
  • کودکانی که سن کمی دارند و همکاری لازم را با دندانپزشک را ندارند.
  • افرادی که دارای معلولیت های خاص همچون عقب افتادگی ذهنی و فیزیکی هستند و قادر به دریافت درمان های روتین دندانپزشکی نیستند.
  • آن دسته از افرادی که به دلیل مشکلات مفصلی، توانایی لازم برای باز کردن دهان خود را به مدت طولانی ندارند.
  • افرادی که ترس و یا فوبیا دندانپزشکی دارند.

چه کسانی کاندید مناسبی برای دندانپزشکی با بیهوشی نیستند؟

همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد، استفاده و یا عدم استفاده از روش دندانپزشکی با کمک بیهوشی و همچنین نوع داروی مصرفی، به شرایط سلامتی فرد نیز بستگی زیادی دارد. به همین خاطر پس از معاینه و بررسی وضعیت و سابقه سلامتی شما ممکن است پزشک از انجام عمل درمانی با بیهوشی منصرف شود، چراکه شما را با مشکلات جدی‌تر سلامتی روبه‌رو خواهد کرد. در صورت وجود این مشکلات و شرایط، یا بیهوشی انجام نمی‌شود و یا در دوز خیلی پایین انجام می‌شود:

  • مشکلات مربوط به کبد، ریه، قلب و کلیه
  • داشتن سابقه پارکینسون، آلزایمر، سکته مغزی، تیروئید و هر نوع بیماری روانی
  • بانوان باردار
  • داشتن مشکلاتی مانند آلرژی، ریفلاکس اسید، حالت تهوع شدید، عفونت یا زخم در دهان

ریسک انجام درمان‌های دندانپزشکی با استفاده از بیهوشی برای این افراد بسیار بالا خواهد بود:

  • افرادی که داروهای مخدر و یا آرام‎بخش استفاده می‌کنند.
  • افراد چاق
  • افراد مبتلا به تشنج
  • افراد با فشار خون بالا
  • افراد با مشکلات قلبی
  • کودکان مبتلا به اختلالات رفتاری

دندانپزشکی با بیهوشی خدمات دندانپزشکی با بیهوشی در تهران - خواب مصنوعی

انواع بیهوشی برای خدمات دندانپزشکی

پیش از آشنایی با انواع بیهوشی در دندانپزشکی بهتر است ابتدا با مفهوم بیهوشی آشنا شوید. به‌طور کلی بیهوشی به این معنی است که احساس شما چه با هوشیاری و چه بدون هوشیاری، به‌صورت موقت کم شده و یا ازبین می‌رود. این کار به شما و همچنین دندانپزشکان کمک می‌کند تا روند درمان، راحت‌تر و بی‌دردسرتر طی شود و در کمترین زمان به نتایج مطلوب درمانی برسید. انواع دندانپزشکی با بیهوشی وجود دارد که هرکدام از آن‌ها با تشخیص دندانپزشک و همچنین شرایط شما ازنظر نوع مشکل، سن، سابقه بیماری، واکنش دارویی و مدت زمان عمل تجویز و انجام می‌شود. برخی از رایج‌ترین انواع بیهوشی که برای انجام خدمات دندانپزشکی کاربرد دارد، به شرح زیر است:

 

بی حسی موضعی

برای برخی خدمات ساده‌تر دندانپزشکی مانند پرکردن دندان، که مدت زمان انجام آن نیز کوتاه‌تر است، از بی‌حسی موضعی استفاده می‌شود. همان‌طور که از نام آن مشخص است، فقط منطقه تحت درمان بی‌حس می‌شود و شما هوشیاری کاملی دارید و می‌توانید با دیگران ارتباط برقرار کنید. اکثر داروهای بی‌حسی موضعی که در دندانپزشکی کاربرد دارد، به‌سرعت و در کمتر از 10 دقیقه اثر خود را ایجاد می‌کنند و مدت زمان بی‌حسی آن‌ها نیز از 30 الی 60 دقیقه متغیر است.

با توجه به ناحیه تحت درمان، پزشک شما ممکن است یکی از انواع داروهای بی‌حسی که به‌صورت پماد، ژل، کرم، پچ، مایع، اسپری و تزریق وجود دارند را استفاده کند. در صورتی که بعد از بی‌حسی فرد همچنان دچار ترس و استرس باشد ممکن است کمی داروی آرام‌بخش نیز به بی‌حسی موضعی اضافه شود تا به این شکل فرد با آرامش بیشتری درمان را ادامه دهد.

دندانپزشکی با بیهوشی موضعی

براساس تشخیص متخصص بیهوشی و دندانپزشک معالج برای افرادی که بیهوشی موضعی امکان‌پذیر باشد، برای کلیه درمان‌ها می‌توان از این روش استفاده کرد. در بیهوشی موضعی فرد هوشیار می باشد و قادر به برقراری ارتباط است اما روند درمان دندانپزشکی و حتی تزریق اولیه جهت بی حس کردن دندان را متوجه نخواهد شد.

 

استفاده از آرام بخش ها

برای دندانپزشکی با بیهوشی، روش دیگری نیز وجود دارد که شامل استفاده از آرام‌بخش‌ها است. از این داروها در دو صورت استفاده می‌شود، یکی در زمانی که فرد اضطراب زیادی حین درمان دارد و دیگری هنگامی که قصد کاهش درد احتمالی ناشی از عمل وجود دارد. آرام‌بخش‌ها را می‌توان در دسته‌های خفیف، متوسط و یا عمیق طبقه‌بندی کرد، بنابراین بسته به نوع دارویی که برای شما استفاده می‌شود ممکن است حین عمل کاملا هوشیار، نیمه هوشیار و یا با هوشیاری پایین باشید. علاوه بر دوزهای متفاوتی که برای آرام‌بخش‌ها وجود دارد، نحوه استفاده از آن نیز به اشکال مختلف امکان‌پذیر است، مانند:

  • داروی خوراکی (قرص یا مایع)
  • استنشاق
  • عضلانی (IM)
  • داخل وریدی (IV)

 

بیهوشی عمومی

در بین انواع دندانپزشکی با بیهوشی، روشی به‌چشم می‌خورد که برای درمان‌های پیچیده، زمان‌بر و دردناک کاربرد دارد. بدون شک عمل‌های دندانپزشکی که در این شرایط انجام می‌شود، اضطراب و ناراحتی زیادی برای فرد تحت درمان به‌همراه دارد. در این وضعیت، پزشک انجام عمل با بیهوشی عمومی را تجویز خواهد کرد تا بدون هیچ‌گونه هوشیاری و احساس دردی، خدمات موردنیاز را دریافت کنید. در بیهوشی عمومی ازطریق ماسک صورت و یا IV ، به‌طور موقت و برای مدت زمان مشخصی بیهوش خواهید شد.

دندانپزشکی با بیهوشی کامل

بیهوشی کامل زمانی انجام می شود که به تشخیص متخصص بیهوشی و دندانپزشک، بیهوشی موضعی امکانپذیر نمی‌باشد؛ به دلیل شرایط سیستمیک و استفاده از داروهای خاص ، تجویز به بیهوشی کامل صورت می‌گیرد. سطح این بیهوشی متناسب با روش کار و شرایط سیستمیک هر بیمار متفاوت می‌باشد.

جراحی دندان با خواب عمیق

اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که به دلیل ترس از دندانپزشکی از سلامت دندان های خود غافل شده اید، در این قسمت با ما همراه باشید تا شما را با جراحی با خواب عمیق آشنا کنیم.

در جراحی با خواب عمیق از داروهای آرامبخش استفاده می کنند و افراد به خواب عمیق فرو می روند. جراحی دندان با خواب عمیق یا همان سدیشن برای انجام کلیه درمان های دندانپزشکی (عمومی و تخصصی) انجام می شود.

 

دندانپزشکی با بیهوشی (سدیشن Sedation)

ایمپلنت دندان بدون درد و خونریزی

ایمپلنت یکی از بهترین راه های جایگزین برای نواحی بی دندانی می‌باشد. اما برخی از افراد از جراحی ایمپلنت می ترسند و این ترس مانع از درمان آنها می شود. به طور کلی می توان گفت کاشت دندان، درد زیادی ندارد اما می‌توان گفت با پیشرفت علم کاشت دندان درد زیادی ندارد. جراحی ایمپلنت بدون درد و خونریزی یکی دیگر از راه‌های کاشت دندان می‌باشد. ایمپلنت پانچی نیز یکی از این روش‌های درمانی است.

مزایای کاشت دندان به روش ایمپلنت بدون درد و خونریزی

  • کاهش استرس و اظطراب بیمار در هنگام کاشت دندان
  • افزایش سرعث بهبودی بعد از ایمپلنت به دلیل عدم برش بافت لثه
  • کاهش مراحل کاشت دندان
  • کاهش زمان کاشت دندان ( حدودا 15 دقیقه)
  • کاشت ایمپلنت و نصب روکش به صورت همزمان در بعضی از موارد

ایمپلنت با خواب عمیق

یکی از اولویت های اصلی دندانپزشکان، فراهم کردن شرایطی ایمن و راحت برای بیمار می باشد. به همین دلیل به بیمارانی که از کاشت ایمپلنت دندان می ترسند، پیشنهاد می کنند که برای کاشت دندان از ایمپلنت با خواب عمیق استفاده کنند.

در ایمپلنت با خواب عمیق یا همان کاشت دندان با بیهوشی ، بیمار به صورت عمیق به خواب می رود و دندانپزشک تمامی مراحل ایمپلنت را در زمان کوتاهی انجام می دهد. کاشت دندان با خواب عمیق در واقع روشی موثر برای درمان نواحی بی دندان می باشد که برای افرادی که آستانه و تحمل درد پایینی دارند، ریفلاکس حنجره حاد دارند و حساسیت بالایی در دندان های خود دارند، مناسب می باشد.

دندانپزشکی با بیهوشی

عصب کشی بدون درد

عصب کشی بدون درد فرایندی می باشد که در آن بافت های عصبی و خونی که به اصطلاح پالپ دندان نامیده می شوند، خارج و پاکسازی می شوند. زمانی که پوسیدگی دندان پیشرفت کند، ریشه دندان باید درمان و یا به عبارتی عصب کشی شود.

عصب کشی دندان عملی نسبتا راحت می باشد و دندانپزشک برای انجام آن از بی حسی استفاده می کند. عصب کشی بدون درد در واقع همان عصب کشی همراه با بی حسی می باشد که دندانپزشک قبل از انجام فرایند عصب کشی، این بی حسی را به لثه شما تزریق می کند.

در این مقاله به بررسی دندانپزشکی با بیهوشی پرداخته ایم. همانطور که در قسمت های مختلف این مقاله اشاره کرده ایم، دندانپزشکی با بیهوشی دارای مزایایی می باشد که بیماران می توانند از این مزایا بهره مند شوند و بدون هیچ گونه دردی دندان های خود را درمان کنند.

دندانپزشکی سدیشن چیست؟

“Sedation Dentistry” یا “دندانپزشکی سدیشن” به روشی اطلاق می‌شود که در آن از داروهای ضد اضطراب و آرام بخش استفاده می‌شود تا بیمار در حین درمان دندان ، از درد و اضطراب مربوط به آن خلاص شود. در این روش، داروها به صورت دهانی، تزریقی و یا با تنفس از طریق ماسک تجویز می‌شوند و بیمار به گونه‌ای آرام و خوابیده شده است، اما هنوز به سوالات پزشک پاسخ می‌دهد. با این روش، بیماران با ترس شدید از دندانپزشکی و درد، می‌توانند به راحتی از درمان‌های دندانپزشکی خود استفاده کنند.

سخن پایانی

درمان‌های مربوط به دندان برای هر فردی استرس‌زا و ناراحت‌کننده است. به‌همین دلیل اغلب افراد دریافت خدمات درمانی و زیبایی دندانپزشکی را به تعویق می‌اندازند. در این میان استفاده از روش‌های اصولی و استاندارد دندانپزشکی با بیهوشی به کمک مراجعه کنندگان آمده و راحتی و اطمینان خاطر آن‌ها را در دریافت درمان‌های مختلف، افزایش داده است. با توجه به رواج انجام خدمات دندانپزشکی تحت بیهوشی، در این مطلب به معرفی و بررسی تمام آن چیزی که باید از این سبک پرطرفدار دندانپزشکی بدانید، پرداختیم.

دیدگاه و پرسش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو کردن