دندانپزشکی با بیهوشی یا خواب عمیق – دندانپزشکی سدیشن (Sedation)
دندانپزشکی با بیهوشی چیست؟
از نظر برخی افراد انجام کارهای دندانپزشکی مانند کشیدن دندان، درمان ریشه (عصب کشی) ، کاشت دندان (ایمپلنت) و… دردناک می باشد. اما ما در این مقاله به شما می گوییم که بسیاری از درمان های دهان و دندان را می توانید با بیهوشی کامل و حتی موضعی (خواب عمیق) انجام دهید.
اگر از درد دندان و ترس از دندانپزشکی رنج می برید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا شما را با درمان دندانپزشکی بدون درد آشنا کنیم.
تمامی موارد شرح داده شده در مورد دندانپزشکی بیهوشی، توسط کلینیک لبخند سپید قابل انجام است و شما میتوانید از طریق شماره 09120549568 و یا از طریق فرم رزرو وقت، با ما تماس بگیرید.
دندانپزشکی با بیهوشی موضعی
براساس تشخیص متخصص بیهوشی و دندانپزشک معالج برای افرادی که بیهوشی موضعی امکانپذیر باشد، برای کلیه درمانها میتوان از این روش استفاده کرد. در بیهوشی موضعی فرد هوشیار می باشد و قادر به برقراری ارتباط است اما روند درمان دندانپزشکی و حتی تزریق اولیه جهت بی حس کردن دندان را متوجه نخواهد شد.
دندانپزشکی با بیهوشی کامل
بیهوشی کامل زمانی انجام می شود که به تشخیص متخصص بیهوشی و دندانپزشک، بیهوشی موضعی امکانپذیر نمیباشد؛ به دلیل شرایط سیستمیک و استفاده از داروهای خاص ، تجویز به بیهوشی کامل صورت میگیرد. سطح این بیهوشی متناسب با روش کار و شرایط سیستمیک هر بیمار متفاوت میباشد.
جراحی دندان با خواب عمیق
اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که به دلیل ترس از دندانپزشکی از سلامت دندان های خود غافل شده اید، در این قسمت با ما همراه باشید تا شما را با جراحی با خواب عمیق آشنا کنیم.
در جراحی با خواب عمیق از داروهای آرامبخش استفاده می کنند و افراد به خواب عمیق فرو می روند. جراحی دندان با خواب عمیق یا همان سدیشن برای انجام کلیه درمان های دندانپزشکی (عمومی و تخصصی) انجام می شود.
دندانپزشکی با بیهوشی موضعی (خواب عمیق) برای چه کسانی مناسب می باشد؟
- کودکانی که مظطرب و پریشان هستند و به دلیل ابتلا به یکسری بیماری هایی سیستمیک همچون اوتیسم، قادر به همکاری با دندانپزشک نمی باشند.
- کودکانی که سن کمی دارند و همکاری لازم را با دندانپزشک را ندارند.
- افرادی که دارای معلولیت های خاص همچون عقب افتادگی ذهنی و فیزیکی هستند و قادر به دریافت درمان های روتین دندانپزشکی نیستند.
- آن دسته از افرادی که به دلیل مشکلات مفصلی، توانایی لازم برای باز کردن دهان خود را به مدت طولانی ندارند.
- افرادی که ترس و یا فوبیا دندانپزشکی دارند.
ایمپلنت دندان بدون درد و خونریزی
ایمپلنت یکی از بهترین راه های جایگزین برای نواحی بی دندانی میباشد. اما برخی از افراد از جراحی ایمپلنت می ترسند و این ترس مانع از درمان آنها می شود. به طور کلی می توان گفت کاشت دندان، درد زیادی ندارد اما میتوان گفت با پیشرفت علم کاشت دندان درد زیادی ندارد. جراحی ایمپلنت بدون درد و خونریزی یکی دیگر از راههای کاشت دندان میباشد. ایمپلنت پانچی نیز یکی از این روشهای درمانی است.
مزایای کاشت دندان به روش ایمپلنت بدون درد و خونریزی
- کاهش استرس و اظطراب بیمار در هنگام کاشت دندان
- افزایش سرعث بهبودی بعد از ایمپلنت به دلیل عدم برش بافت لثه
- کاهش مراحل کاشت دندان
- کاهش زمان کاشت دندان ( حدودا 15 دقیقه)
- کاشت ایمپلنت و نصب روکش به صورت همزمان در بعضی از موارد
ایمپلنت با خواب عمیق
یکی از اولویت های اصلی دندانپزشکان، فراهم کردن شرایطی ایمن و راحت برای بیمار می باشد. به همین دلیل به بیمارانی که از کاشت ایمپلنت دندان می ترسند، پیشنهاد می کنند که برای کاشت دندان از ایمپلنت با خواب عمیق استفاده کنند.
در ایمپلنت با خواب عمیق یا همان کاشت دندان با بیهوشی ، بیمار به صورت عمیق به خواب می رود و دندانپزشک تمامی مراحل ایمپلنت را در زمان کوتاهی انجام می دهد. کاشت دندان با خواب عمیق در واقع روشی موثر برای درمان نواحی بی دندان می باشد که برای افرادی که آستانه و تحمل درد پایینی دارند، ریفلاکس حنجره حاد دارند و حساسیت بالایی در دندان های خود دارند، مناسب می باشد.
عصب کشی بدون درد
عصب کشی بدون درد فرایندی می باشد که در آن بافت های عصبی و خونی که به اصطلاح پالپ دندان نامیده می شوند، خارج و پاکسازی می شوند. زمانی که پوسیدگی دندان پیشرفت کند، ریشه دندان باید درمان و یا به عبارتی عصب کشی شود.
عصب کشی دندان عملی نسبتا راحت می باشد و دندانپزشک برای انجام آن از بی حسی استفاده می کند. عصب کشی بدون درد در واقع همان عصب کشی همراه با بی حسی می باشد که دندانپزشک قبل از انجام فرایند عصب کشی، این بی حسی را به لثه شما تزریق می کند.
در این مقاله به بررسی دندانپزشکی با بیهوشی پرداخته ایم. همانطور که در قسمت های مختلف این مقاله اشاره کرده ایم، دندانپزشکی با بیهوشی دارای مزایایی می باشد که بیماران می توانند از این مزایا بهره مند شوند و بدون هیچ گونه دردی دندان های خود را درمان کنند.
دندانپزشکی سدیشن چیست؟
“Sedation Dentistry” یا “دندانپزشکی سدیشن” به روشی اطلاق میشود که در آن از داروهای ضد اضطراب و آرام بخش استفاده میشود تا بیمار در حین درمان دندان ، از درد و اضطراب مربوط به آن خلاص شود. در این روش، داروها به صورت دهانی، تزریقی و یا با تنفس از طریق ماسک تجویز میشوند و بیمار به گونهای آرام و خوابیده شده است، اما هنوز به سوالات پزشک پاسخ میدهد. با این روش، بیماران با ترس شدید از دندانپزشکی و درد، میتوانند به راحتی از درمانهای دندانپزشکی خود استفاده کنند.