کلینیک دندانپزشکی لبخند سپید
جستجو کردن
برای مشاوره ۰۲۱۷۷۹۳۸۲۸۱

عفونت ایمپلنت دندان + علائم، تشخیص و راههای درمان آن

خانه > عفونت ایمپلنت دندان + علائم، تشخیص و راههای درمان آن
عفونت ایمپلنت دندان

محتوای جدول

آیا دندان ایمپلنت عفونت می کند؟

جراحی ایمپلنت دندان یکی از محبوب‌ترین و رایج‌ترین روش‌های کاشت دندان‌های افتاده است که با عوارض معمول مانند درد، تورم و التهاب همراه است. عفونت ایمپلنت نیز ازجمله عوارض این روش درمانی است که در نتیجه عدم رعایت نکات و دستورالعمل‌های مراقبتی رخ می‌دهد. کسانی که قصد انجام ایمپلنت دندان را دارند و یا دوره نقاهت بعد از کاشت دندان را سپری می‌کنند باید با علائم و علت عفونت کاشت ایمپلنت آشنا باشند. به این شکل می‌توان اقدامات درمانی لازم را برای جلوگیری از تشدید و گسترش عفونت ناحیه دندان‌های کاشته شده، انجام داد. اگر شما نیز نگران این عارضه کاشت دندان هستید، در این مطلب به بررسی تمام آن چیزی که باید از عفونت جراحی ایمپلنت بدانید، می‌پردازیم و همچنین در سایت کلینیک لبخند سپید میتوانید از قیمت ایمپلنت دندان مطلع شوید و اگر قصد انجام کاشت دندان دارید بتوانید راحت تر به نتیجه برسید.

 

عفونت ایمپلنت چیست؟

همان‌طور که اشاره شد، ایمپلنت از رایج‌ترین و پرطرفدارترین خدمات دندانپزشکی برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته محسوب می‌شود که زیبایی و سلامت را به دهان و لبخند شما هدیه می‌دهد. این روش درمانی برای پر کردن فضای خالی به وجود آمده در نتیجه افتادن یک یا چند دندان شما مناسب است. پیش از جراحی کاشت دندان، پزشک ابتدا تمام شرایط شما را بررسی کرده و به شما اطلاع می‌دهد که کاندید مناسبی برای این روش درمانی هستید یا خیر.

همچنین باید با مشورت پزشک، بهترین مراحل ایمپلنت دندان جهت کاشت و باکیفیت‌ترین برندهای ایمپلنت دندان برای شما در نظر گرفته شود. در این میان برخی از افراد ممکن است پس از جراحی کاشت دندان به عفونت ایمپلنت مبتلا شوند که روند درمان و بهبود را با مشکلات جدی مواجه می‌کند. باید بدانید که عفونت کاشت ایمپلنت ممکن است باعث آسیب‌های جدی به بافت نرم و یا استخوان‌های اطراف ناحیه تحت جراحی، شود. بنابراین با شناخت علائم عفونت و تشخیص به موقع، می‌توانید از بروز عوارض و مشکلات جدی‌تر جلوگیری کنید.

 

علت عفونت ایمپلنت

آشنایی کامل با شرایط و عواملی که در بروز عفونت ناشی از جراحی ایمپلنت نقش دارند، به شما در پیشگیری از این عارضه پردردسر و آسیب‌زا کمک می‌کند. به‌طور کلی علت عفونت ایمپلنت، تجمع پلاک‌هایی متشکل از باکتری و یا مواد تشکیل‌دهنده آن‌ها است. بنابراین باید از هر روشی برای جلوگیری از ورود و تجمع باکتری در ناحیه تحت جراحی ایمپلنت، استفاده کنید. راه‌های ورود و بروز عفونت نیز شامل موارد زیر است:

  • منابع خارج از دهان که در نتیجه تماس با محیط و انتقال باکتری رخ می‌دهد.
  • منابع داخل دهان که علت اصلی آن می‌تواند از لوزه‌ها، بزاق، مخاط دهان، سطح زبان، جیب‌های پریودنتال و … باشد.

در بررسی علت اصلی و رایج عفونت کاشت ایمپلنت، شرایط دندان‌های باقی مانده و پریودنتال آن‌ها، اصلی‌ترین نقش را در ورود و تجمع باکتری‌های بیماری‌زا ایفا می‌کنند. در این میان برخی عوامل وجود دارد که احتمال عفونت جراحی ایمپلنت را به‌طور چشم‌گیری افزایش می‌دهند، ازجمله:

ابتلا به بیماری لثه

در صورتی که بعد از کاشت دندان دچار عفونت لثه شوید، تحلیل و رکود بافت لثه باعث از بین رفتن ایمپلنت و شکست درمان کاشت دندان می‌شود.

استعمال دخانیات

سیگار کشیدن مهم‌ترین و اصلی‌ترین نقش را در کاهش و محدود کردن جریان خون در ناحیه لثه‌ها، دارد. در نتیجه این روند، شاهد خشکی دهان و افزایش تجمع باکتری‌های مضر در دهان هستیم. تمام این موارد در عفونت ایمپلنت تاثیر زیادی دارند.

ضعف بهداشت دهان و دندان

بدون شک، پس از جراحی ایمپلنت دندان، یکسری نکات مراقبتی به شما ارائه می‌شود که باید آن‌ها را به خوبی رعایت کنید. نتیجه سهل‌انگاری در رعایت بهداشت دهان و دندان، بروز مشکلاتی مانند افزایش تعداد باکتری‌های مضر دهان، پوسیدگی دندان، بیماری‌های لثه، التهاب بافت نرم و در نهایت عفونت ناحیه دندان‌های کاشته شده است.

عفونت ایمپلنت دندان

علت آبسه دندان ایمپلنت شده

آبسه دندان کاشته شده نیز در بروز عفونت جراحی ایمپلنت نقش دارد. توجه داشته باشید که نحوه کاشت دندان و کیفیت ایمپلنت در کاهش یا افزایش احتمال عفونت‌های بعد از جراحی ایمپلنت نقش مهمی ایفا می‌کند. تجربه نشان داده است که ایمپلنت‌های بی‌کیفیت باعث آبسه دندان و در نهایت بروز عفونت‌های جدی و مشکل‌زا می‌شود. بنابراین هر زمان که علائمی از آبسه دندان ایمپلنت شده را مشاهده کردید، حتما به دندانپزشک خود اطلاع دهید تا اقدامات درمانی لازم و ضروری انجام شود.

علاوه‌بر متریال بی‌کیفیت، کاشت صحیح و اصولی ایمپلنت نیز در کاهش احتمال عفونت ناشی از ایمپلنت دندان موثر است. دیگر عوامل آبسه دندان را باید در علت‌های زیر جستجو کنید:

  • داشتن بیماری‌های زمینه‌ای به ویژه دیابت
  • عدم رعایت نکات بهداشتی و مراقبتی
  • کشیدن سیگار و استعمال دیگر دخانیات

علائم عفونت ایمپلنت دندان چیست؟

حالا که با علائم اصلی عفونت ناشی از جراحی ایمپلنت آشنا شدید، نوبت به بررسی علائم مربوط به عفونت ناحیه دندان‌های کاشته شده می‌رسد. در صورت آشنایی و توجه به این علائم می‌توانید از بروز آسیب‌های جدی‌تر جلوگیری کنید. بنابراین توصیه می‌شود با مشاهده یک یا چند شرایط زیر، حتما با دندانپزشک خود صحبت کنید:

 

  • درد و مشکل در جویدن: این موضوع که بعد از کاشت دندان، کمی احساس درد یا مشکل در جویدن غذا داشته باشید، امری طبیعی محسوب می‌شود. اما اگر این درد به گونه‌ای باشد که برای رفع آن نیاز به مصرف داروهای مسکن دارید، کمی نگران کننده خواهد بود. بنابراین اگر درد شدیدی هنگام غذا خوردن و یا صحبت کردن احساس می‌کنید، این شرایط را با دندانپزشک خود در میان بگذارید.
  • تب، تورم و قرمزی: علائمی مانند تب، تورم و قرمزی در ناحیه دندان‌های کاشته شده در چند روز اول بعد از جراحی ایمپلنت طبیعی است. اما اگر این علائم از بین نرفت و شما را به تحمل احساس ناراحتی و بیماری دچار کرده است، باید برای بررسی این وضعیت اقدامات لازم را انجام دهید.
  • طعم و بوی بد دهان: یکی دیگر از علائم نشان دهنده عفونت ایمپلنت، طعم و بوی بد دهان است. این مشکل به دلیل تجمع باکتری‌های مضر در ناحیه لثه و کل دهان رخ می‌دهد.
  • خونریزی یا ترشح چرک: اگر در ناحیه تحت جراحی ایمپلنت، خونریزی و یا ترشح چرک را مشاهده کردید، باید نگران عفونت ناشی از کاشت ایمپلنت باشید. زیرا عفونت در تجمع گلبول‌های سفید و قرمز در ناحیه تحت درمان نقش دارد. در صورت تداوم ترشح چرک و خون در لثه و دهان خود، حتما به دندانپزشک خود مراجعه کنید.
  • شل شدن ایمپلنت: :همان‌طور که می‌دانید ایمپلنت توسط یک پایه فلزی به استخوان فک شما وصل می‌شود، بنابراین تکان خوردن و شل شدن آن بعد از جراحی، اصلا طبیعی نیست. در بیشتر موارد شل شدن ایمپلنت در نتیجه عفونت لثه و یا بروز برخی مشکلات در ناحیه استخوان فک رخ می‌دهد.

تشخیص عفونت ایمپلنت

تشخیص به موقع عفونت ناشی از کاشت ایمپلنت در جلوگیری از آسیب‌های جدی‌تر نقش دارد. اگر هر کدام از علائم ذکر شده را مشاهده کردید، در اولین قدم باید شرایط خود را با دندانپزشک در میان بگذارید. پزشک نیز معاینات لازم را برای بررسی وضعیت نواحی اطراف دندان‌های کاشته شده انجام می‌دهد. در صورتی که تشخیص عفونت ایمپلنت با معاینات فیزیکی سخت باشد، پزشک شما را برای تصویربرداری اشعه ایکس ارجاع می‌دهد تا به این شکل بتواند وضعیت استخوان فک شما را بررسی کند.

در صورتی که دندانپزشک تشخیص داد که شما دچار عفونت ناشی از جراحی ایمپلنت شدید، باید به دنبال علت اصلی این مشکل باشد، زیرا تنها در این صورت است که می‌توان از بروز عفونت‌های بعدی جلوگیری کرد. پیشنهاد ما این است که بعد از جراحی کاشت دندان، به‌طور دوره‌ای به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا با بررسی وضعیت ایمپلنت و شرایط عمومی شما، هر نوع مشکل یا آسیبی به موقع تشخیص داده شود.

عفونت ایمپلنت دندان

درمان عفونت ایمپلنت

پس از آنکه پزشک تشخیص داد که ناحیه تحت جراحی ایمپلنت دچار عفونت شده است، باید اقدامات درمانی لازم برای شما تجویز و انجام شود. این موضوع که چه نوع روش درمانی برای شما مناسب‌تر است به وضعیت استخوان فک و همچنین میزان عفونت بستگی دارد. به‌طور کلی درمان‌هایی که برای عفونت کاشت ایمپلنت وجود دارد، شامل موارد زیر است:

تجویز آنتی بیوتیک

برای آن دسته از عفونت‌هایی که مراحل ابتدایی خود را سپری می‌کنند، مصرف آنتی بیوتیک، بهترین و رایج‌ترین درمان محسوب می‌شود. توجه داشته باشید که تجویز آنتی بیوتیک برای عفونت‌های شدید و پیشرفته کارساز نبوده و در صورت استفاده، باید با دیگر روش‌های درمانی همراه باشد.

تمیز کردن فیزیکی ایمپلنت

یکی دیگر از روش‌های درمانی برای از بین بردن عفونت کاشت دندان، تمیز کردن فیزیکی ایمپلنت نام دارد. در این روش درمانی که به آن دبریدمان زیر مخاطی نیز می‌گویند، با استفاده از دستگاه اولتراسونیک و یا کورت فیبر کربن، کیسه‌های مخاطی به خوبی تمیز و  پاک‌سازی می‌شوند. در این روش درمانی از امواج با فرکانس بالا برای تمیز کردن آلودگی و باکتری‌های اطراف ایمپلنت استفاده می‌شود.

جراحی

در کنار دیگر روش‌های درمانی، دندانپزشک برای برخی بیماران، جراحی را به عنوان بهترین و مناسب‌ترین روش درمان عفونت ایمپلنت در نظر دارد. در بیشتر مواردی که ایمپلنت در جای مناسب خود قرار نگرفته باشد، از جراحی استفاده می‌شود.

برداشتن ایمپلنت

برداشتن ایمپلنت در مواقعی به عنوان بهترین روش درمان عفونت دندان‌های کاشته شده محسوب می‌شود که مقدار زیادی از استخوان ناحیه ایمپلنت، به دلیل عفونت از بین رفته باشد. در صورتی که ضخامت استخوان به کمتر از 3 الی 4 میلی‌متر برسد، باید ایمپلنت برداشته شود. در این شرایط باید با پیوند استخوان و گذران یک دوره کامل بهبودی برای کاشت مجدد ایمپلنت آماده شوید.

عفونت ایمپلنت دندان

راهی برای پیشگیری از عفونت ایمپلنت وجود دارد؟

یکی از رایج‌ترین سوالاتی که پیش از کاشت ایمپلنت، مطرح می‌شود این است که آیا راهی برای پیشگیری از عفونت‌های ناشی از جراحی ایمپلنت وجود دارد؟ رسیدن به پاسخ این سوال اهمیت زیادی دارد، زیرا آگاهی و آمادگی شما برای مراقبت از دندان‌های کاشته شده را بالا می‌برد. یکی از موثرترین روش‌هایی که برای پیشگیری از عفونت ایمپلنت تجویز می‌شود، رعایت بهداشت دهان و دندان و نحوه مراقبت از دندان‌های کاشته شده است. تمام این نکات و دستورالعمل‌های مراقبتی توسط دندانپزشک به شما ارائه می‌شود. توصیه می‌شود که به‌طور مرتب و روزانه از دهان شویه‌های ضد باکتریایی استفاده کنید تا به این شکل از تجمع باکتری‌های مضر و بروز عفونت در دهان و لثه جلوگیری کنید.

همچنین با استفاده از روش‌های مناسب، هر گونه باقی مانده غذا را از دهان و به ویژه اطراف ناحیه کاشت ایمپلنت خارج کنید. برای پیشگیری از عفونت و هر گونه آسیب به ایمپلنت دندان خود، حتما به علائم ذکر شده توجه داشته باشید و در صورت دیدن هر گونه نشانه مشکوک و نگران کننده به پزشک خود مراجه کنید.

سخن پایانی

ایمپلنت دندان از بهترین و رایج‌ترین روش‌های درمانی برای جایگزینی دندان‌های افتاده محسوب می‌شود که علاوه‌بر جنبه درمانی، زیبایی را نیز به لبخند و چهره شما هدیه می‌دهد. از آنجایی که ایمپلنت با روش جراحی انجام می‌شود، باید مراقب برخی عوارض نادر و درعین حال جدی مانند عفونت ایمپلنت باشید. دانستن این موضوع که علت عفونت ناشی از جراحی ایمپلنت چیست و در تشخیص آن باید به چه علائمی توجه داشته باشید، در درمان به موقع آن اهمیت زیادی دارد. با توجه به رایج بودن جراحی کاشت دندان، در این مطلب به بررسی تمام آن چیزی که باید از عفونت کاشت ایمپلنت بدانید، پرداختیم.

دیدگاه و پرسش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو کردن