کلینیک دندانپزشکی لبخند سپید
جستجو کردن
برای مشاوره ۰۲۱۷۷۹۳۸۲۸۱

سکته و سلامت دهان ، آیا ارتباطی بین این دو وجود دارد؟

خانه > سکته و سلامت دهان ، آیا ارتباطی بین این دو وجود دارد؟

محتوای جدول

سکته و سلامت دهان: آیا ارتباطی بین این دو وجود دارد؟

سکته مغزی: در هر چهار دقیقه یک نفر در ایالات متحده بر اثر سکته ‌می‌میرد! همانطور که درباره چگونگی تاثیر سلامت دهان و دندانمان بر سلامت کلی ‌می‌دانیم، باید از خود بپرسیم که آیا رابطه ای بین سکته و سلامت دهان وجود دارد یا خیر.

 درک سکته

برای درک ارتباط بین سکته و سلامت دهان، ابتدا باید بدانیم که سکته چیست و چه کسانی در معرض ریسک ابتلا به آن هستند. سکته زمانی اتفاق ‌می‌افتد که یک رگ خونی در مغز ‌می‌ترکد، یا لخته خون مانع از رسیدن اکسیژن به مغز ‌می‌شود. فردی که سکته مغزی را تجربه می‌کند، علائم فیزیکی از خود نشان می‌دهد که ممکن است شامل افتادگی صورت، ضعف بازو، یا تکلم یا اختلال در گفتار باشد.  در حالی که سکته مغزی ‌می‌تواند در افراد در هر سنی رخ دهد، گروه‌‌های خاصی از افراد در معرض ریسک بیشتری هستند:

افراد بالای 65 سال: خطر سکته مغزی با افزایش سن رابطه مستقیم دارد و اکثر قربانیان سکته 65 سال یا بیشتر دارند.

آمریکایی‌‌های آفریقایی تبار، دو برابر بیشتر از قفقازی‌‌ها در معرض خطر سکته مغزی هستند و بیشترین احتمال مرگ ناشی از سکته مغزی را دارند.

افرادی که سبک زندگی نامناسبی را انتخاب ‌می‌کنند: سبک زندگی بی تحرک، سیگار کشیدن، چاقی، و بیماری‌‌هایی که ‌می‌توانند در نتیجه آنها ایجاد شوند (مانند فشار خون بالا، کلسترول بالا و دیابت) باعث سکته مغزی ‌می‌شوند.

مطالعات اخیر نشان داده است که بیمارانی که دچار سکته مغزی شده‌اند، عموماً بهداشت دهان و دندان ضعیفی دارند. متأسفانه، میزان سلامت ضعیف دهان به طور کلی منجر به ایجاد بیماری لثه ‌می‌شود.

 شناخت بیماری لثه

بیماری لثه بیش از 64 میلیون آمریکایی را تحت تأثیر قرار ‌می‌دهد. این عدد تقریباً نیمی از جمعیت بزرگسال این کشور است! سکته مغزی یک بیماری کاملا قابل پیشگیری است که از رشد بیش از حد باکتری‌‌ها در دهان ایجاد ‌می‌شود. بیماری لثه که با لثه‌های قرمز و متورم که از دندان جدا شده و به راحتی خونریزی می‌ کنند مشخص می‌ شود، مراحل متعددی دارد و می‌ تواند با درمان مناسب روند آن به دفعات کند شود.

سکته و سلامت دهان

 

بهترین راه برای جلوگیری از بیماری لثه، پیروی از اقدامات بهداشتی دهان و دندان و پیروی از توصیه‌‌های دندانپزشکان است: مسواک زدن دو بار در روز، استفاده از نخ دندان و دهانشویه روزانه، جویدن آدامس بدون قند بین وعده‌‌های غذایی در هنگامی که وقتی برای مسواک زدن نیست. حداقل دو بار در سال برای معاینات منظم به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

مطلب از کجا بفهمیم بیماری لثه داریم را بخوانید!

بنابراین، سکته و بیماری لثه چگونه به هم مرتبط هستند؟

ارتباط بین بیماری لثه و سکته مغزی

ارتباط اصلی بین بیماری لثه و سکته، التهاب است. فراوانی باکتری‌‌های مرتبط با بیماری لثه، عفونت دهان است.  متأسفانه، این عفونت باکتریایی ‌می‌تواند وارد جریان خون شود و باعث التهاب شود که احتمال لخته شدن خون را افزایش ‌می‌دهد و منجر به سکته ‌می‌شود.

سکته و سلامت دهان

 

در حالی که هنوز مشخص نیست که آیا التهاب ناشی از بیماری لثه منجر به التهاب عروقی (مربوط به بیماری قلبی و سکته مغزی) ‌می‌شود یا برعکس، مطالعات به وضوح نشان ‌می‌دهند که ارتباطی وجود دارد. در واقع، التهاب مرتبط با بیماری لثه با شرایطی مانند دیابت، برخی سرطان‌‌ها و حتی بیماری آلزایمر نیز مرتبط است.

سکته مغزی و سلامت دهان

از آنجایی که بسیاری از آمریکایی‌‌ها هم تحت تاثیر بیماری لثه و هم سکته هستند، درک خطرات و راه‌‌های پیشگیری از هر دوی آنها مهم است.  اگر شما یا یکی از عزیزانتان سکته مغزی را تجربه کرده‌ اید، همواره باید دانست که خوب از دهان مراقبت کنید. بیمارانی که دچار سکته مغزی شده‌اند ممکن است برای حفظ مراقبت‌های بهداشتی دهان و دندان به حمایت نیاز داشته باشند، به‌ویژه اگر محدودیت‌‌‌های شناختی یا جسمی داشته باشند که مانع از یادآوری کامل یا انجام درست کارها شود.

با انجام اقدامات پیشگیرانه در برابر بیماری لثه با رعایت عادات خوب مراقبت از دهان، خطر سکته مغزی و چندین بیماری دیگر را نیز کاهش ‌می‌دهید.

دیدگاه و پرسش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو کردن