جستجو کردن
برای مشاوره ۰۲۱۷۷۹۳۸۲۸۱

10 اشتباهی که هنگام تمیز کردن دندان می‌کنید

خانه > 10 اشتباهی که هنگام تمیز کردن دندان می‌کنید
10 اشتباهی که هنگام تمیز کردن دندان می‌کنید

محتوای جدول

ده اشتباهی که هنگام تمیز کردن دندان می‌کنید

دوبار مسواک زدن در روز باعث می‌شود دندان‌ها تمیز شوند و از مشکلات مربوط به سلامت دندان جلوگیری شود – درست است؟

نه لزوما. مسواک زدن به تنهایی نمی‌تواند از دهان شما در برابر باکتری‌ها و تجمع پلاک ها محافظت کند. در این پست برخی از اشتباهاتی را که ممکن است هنگام مسواک زدن مرتکب شوید بررسی می‌کنیم. آیا این موارد راجع به شما صدق می‌کند؟

1- مسواک نزدن به مدت زمانی طولانی

این موضوع خطایی کلاسیک است – توصیه می‌کنیم دندان‌های خود را به مدت 2 دقیقه و دو بار در روز مسواک بزنید. این 2 نوبت یک بار قبل از خواب و حداقل یک بار دیگر در طول روز است.

طبق نظر آکادمی عمومی دندانپزشکی، افراد معمولی روزانه 45 تا 70 ثانیه مسواک می‌زنند، این مقدار در صورت دو بار مسواک زدن در روز 23 تا 35 ثانیه است که کمتر از نصف زمان توصیه شده است!

ممکن است با مسواک زدن برای مدت زمانی طولانی مشکل داشته باشید، اگر از مسواک معمولی استفاده می‌کنید، می‌توانید از تایمر گوشی خود، ساعت یا یک ساعت شنی کوچک استفاده کنید. بیشتر مسواک های برقی در فواصل 30 ثانیه‌ای لرزش می‌کنند، به این ترتیب می‌توانید دهان خود را به 4 قسمت از بالا به پایین و از چپ به راست تقسیم کرده و 30 ثانیه را در هر قسمت تقسیم کنید.

2- بعد از مسواک زدن دهان خود را بشویید

جمله‌ای مرسوم که همواره متخصصان بهداشت تکرار می‌کنند این است که «پس از مسواک زدن دندان‌ها، تف نکنید» (این امر شامل شستشو با آب و همچنین دهانشویه نیز می‌شود). هنگامی که دندان‌های خود را شستشو می‌دهید، خاصیت محافظت کنندگی خمیردندان حاوی فلوراید از دندان و مینای دندان را از بین می‌برید. عادت کردن به این کار معمولا امری دشوار است، اما مانند هر روال جدید، هرچه بیشتر به آن پایبند باشید، کار راحتتر می‌شود.

3- استفاده از خمیردندان نامناسب

اگرچه هیچ به اصطلاح بهترین خمیردندانی برای افراد در جهان وجود ندارد اما مطمئن شوید که خمیردندان شما حاوی فلوراید است و از میزان کافی آن اطمینان حاصل کنید – برای بزرگسالان این مقدار بین 1350 تا 1500 قسمت در میلیون است که به عنوان ppm گفته می‌شود. فلوراید نقش کلیدی در جلوگیری از پوسیدگی دندان دارد. اگر جایگزین‌های گیاهی برای خمیر دندان انتخاب می‌کنید، مجددا مطمئن شوید که حاوی فلوراید است (خمیردندان های گیاهی و سازگار با محیط زیست وجود دارد).

4- مسواک زدن در زمانی نامناسب

اولین کاری که پس از بیماری می‌خواهید انجام دهید این است که برای از بین بردن طعم بد دهان خود مسواک بزنید. این کار را نکنید! اسید ناشی از بیماری، همچنین ناشی از نوشیدن یا خوردن غذاهای اسیدی (به آب میوه‌ای که صبح میل کردید فکر کنید)، به طور معمول لایه محافظ بزاق را از روی دندان‌های شما از بین می‌برد و این کار باعث می‌شود مسواک زدن موجب ساییدگی دندان‌ها شود. توصیه می‌کنیم 30 دقیقه قبل از مسواک زدن منتظر بمانید تا این لایه بازیابی شود (می‌توانید دهان خود را با آب یا دهانشویه بشویید تا طعم آن برطرف شود).

10 اشتباهی که هنگام تمیز کردن دندان می‌کنید

از طرف دیگر مسواک زدن در زمان اشتباه، اصلا مسواک زدن نیست. مطالعه بنیاد بهداشت دندانپزشکی بریتانیا نشان داد که 28 درصد از بریتانیایی‌ها گفته‌اند که در هر 24 ساعت بیش از یکبار مسواک نمی‌زنند و از هر 7 نفر 1 نفر گفته‌اند که گاهی اوقات بیش از دو روز دندان‌های خود را تمیز نمی‌کنند! تمیز کردن در شب مهمترین نوبت است بنابراین می‌توانید رسوبات ایجاد شده از خوردن و آشامیدن در طول روز را از بین ببرید و همچنین باکتری‌هایی را که عامل پوسیدگی دندان و بیماری لثه هستند از بین ببرید.

5- محکم مسواک زدن

استفاده از تکنیک‌های اشتباه در حین مسواک زدن، به همراه محکم مسواک زدن، می‌تواند باعث ساییدگی دندان‌ها شده و به طور بالقوه منجر به عقب رفتن لثه‌ها شود. مسواک زدن بیش از حد دندان‌های شما را تمیز نمی‌کند. بسیاری از مسواک‌های برقی دارای سنسور هستند که در صورت مسواک زدن زیاد چشمک می‌زنند.

مسواک را به صورتی پهن با زاویه‌ای ملایم و بر روی هر دندان (دندان به دندان) به جای حرکت اسکراب پهلو به پهلو، متمرکز کنید.

6- استفاده از مسواک نابجا

مسواک دستی یا برقی؟ بحث ادامه دارد … یکی از مواردی که متوجه شده‌ایم این است که تمیز کردن دندان‌های عقل با مسواک دستی بسیار مشکل است، بنابراین اغلب مردم از دندان‌های پشتی دهان خود غافل می‌شوند، اما مسواک برقی می‌تواند دندان‌های عقل را بسیار و بدون انجام حرکات اضافی بسیار بهتر تمیز کند.

مسواک برقی همچنین می تواند به شما بگوید که آیا بیش از حد به دندان‌ها و لثه خود فشار می‌آورید یا اینکه به شما هشدار می‌دهد تا بدانید آیا دندان‌های خود را به اندازه کافی مسواک زده‌اید یا خیر.

چه مسواک برقی و چه دستی، در انتخاب رشته‌های مسواک خود دقت کنید. اگر می‌خواهید دندان‌های خود را به آرامی و بدون آسیب رساندن به دندان‌ها و لثه ها تمیز کنید، باید مسواک دارای زبری نرم یا متوسط باشند و نه سخت. اندازه مسواک نیز به همین صورت است، یک سر مسواک بزرگتر لازم نیست چرا که می‌خواهید سطح دندان را به طور همزمان بپوشانید و (برای اطمینان از اینکه هر دندان را به طور موثری تمیز کرده‌اید)، نه همه دندان‌های خود را به طور همزمان!

10 اشتباهی که هنگام تمیز کردن دندان می‌کنید

7- استفاده از مسواک یا سری مسواک قدیمی

اگر رشته‌های مسواک ساییده شده باشند مسواک شما آنطور که باید موثر نخواهد بود. مسواک یا سر مسواک خود را هر 3 ماه یکبار عوض کنید – در صورتی که تاریخ شروع استفاده از آن را به خاطر نمی آورید، با هر بار تغییر فصل، مسواک یا سری مسواک را تغییر دهید. همچنین تغییر مسواک در صورت بیماری، امری مهم است چرا که باکتری روی مسواک شما رشد کرده و یک مسواک تازه می‌تواند مانع از عفونت مجدد شود.

8- کشیدن نخ دندان تنها در دندان‌های جلویی

برخی افراد به جای این که به تمام دندان‌های خود برسند ، فقط از نخ دندان استفاده می‌کنند. استفاده از نخ دندان تنها به منظور برداشتن غذا نیست، بلکه برای از بین بردن پلاک و بیوفیلم میان دندان‌ها و لثه‌ها نیز به کار می‌رود، این مواد آسیب رسان هستند و منجر به ایجاد پوسیدگی دندان و بیماری لثه می‌شوند.

9- استفاده نکردن از مسواک‌های میان دندانی

توصیه می‌کنیم در صورت امکان از مسواک میان دندانی به همراه نخ دندان استفاده کنید. در حالی که نخ می‌تواند میان لثه‌ها را تمیز کند و حتی اگر از آن به درستی استفاده شود، هنوز هم به یک مسواک میان دندانی برای تمیز کردن کناره‌های دندان خود نیاز دارید، جایی که ممکن است دست مسواک و نخ دندان شما به آنجا نرسد.

10 اشتباهی که هنگام تمیز کردن دندان می‌کنید

10- تعویض نخ دندان با مسواک زدن یا دهانشویه

نخ دندان جایگزین مسواک زدن نمی‌شود! این کار به مانند استفاده از سرهای مسواک میان دندان‌ها را تمیز نمی‌کند. دهانشویه نیز پلاک‌ها را از بین نمی‌برد، این کار درست مثل این است که کارواش را روی ماشین بیندازید و آن را تمیز نکنید.

اگرچه موارد فوق اشتباهاتی کلی هستند، اما توصیه‌های بهداشت دهان و دندان ممکن است از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد زیرا به عوامل متعددی در ارتباط با فرد بستگی دارد (مانند شیوه زندگی، ژنتیک و سلامت فعلی دهان و دندان). بهتر است به طور منظم به یک متخصص بهداشت دندان مراجعه کنید تا بتواند تکنیک‌های لازم را به شما نشان دهد و توصیه‌های مناسب برای مراقبت‌های دهان و زیبایی دندان در خانه را ارائه دهد؛ همچنین می‌توانند از دندان‌ها و لثه‌های شما به نحوی مراقبت کنند که در خانه به آن صورت نمی‌توانید!

دیدگاه و پرسش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو کردن