کلینیک دندانپزشکی لبخند سپید
جستجو کردن
برای مشاوره ۰۲۱۷۷۹۳۸۲۸۱

توضیحاتی در مورد سرطان لب

خانه > توضیحاتی در مورد سرطان لب
سرطان لب چیست؟

محتوای جدول

سرطان لب چیست؟

 سرطان لب نوعی سرطان دهان است که ترسناک به نظر می رسد، اما خبر خوب این است که در صورت تشخیص زودهنگام، با موفقیت تحت درمان قرار می گیرد. بنابراین، تشخیص زودهنگام ضروری است،  کلینیک دندانپزشکی لبخند سپید می گوید که «با تشخیص زودهنگام، شانس زنده ماندن 9 از 10 است»

اگر چیز زیادی در مورد آن نشنیده اید، تنها نیستید. آمار نگران کننده این است که اگرچه 88٪ از مردم بریتانیا در مورد سرطان دهان (از جمله لب) شنیده اند، اما 75٪  آنها از علائم و نشانه های اصلی این بیماری مطلع نیستند. اما، به گفته بنیاد بهداشت دهان، این سرطان در عمل بیشتر از مجموع سرطان های دهانه رحم و بیضه، باعث مرگ سالانه افراد می شود. بنابراین، بسیار مهم است که بدانیم به دنبال چه چیزی باشیم و از تفاوت آن با سایر انواع سرطان آگاه شویم.

علائم و نشانه ها عبارتند از:

  • تغییرات قابل مشاهده در پوست لب ها.
  • زخم های باز.
  • لکه قرمزی که دچار زبری، خارش یا خونریزی می شود.
  • توده ها یا ضایعات زگیل مانند.
  • ناحیه پوستی رنگ پریده یا سفید که شبیه جای زخم است.

نیاز به ایمپلنت فوری دارید؟ چرا با کلینیک لبخند سپید تماس نمی‌گیرید؟

دلایل سرطان لب

سرطان لب هم مثل بسیاری از سرطان ها، می تواند تا حدودی به عوامل سبک زندگی نسبت داده شود. عوامل زیر باعث افزایش خطر می شوند:

  • قرارگیری در معرض نور خورشید
  • مصرف تنباکو
  • مصرف الکل

تقریباً یک سوم سرطان‌های لب با قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید مرتبط هستند، بنابراین می‌توانید توجیه کنید که نیازی به نگرانی در کشور و شهرهای کم آفتاب وجود ندارد. با این حال، علیرغم اینکه بروز سرطان لب نسبتاً کم است اما بدان معنا نیست که وجود ندارد.

در واقع، به دلیل تغییرات آب و هوایی، از جمله تخریب لایه اوزون، گرم شدن کره زمین و آلودگی هوا، این خطر در حال تشدید است. همچنین، به دنبال کووید-19 بسیاری از افراد فعالیت‌های جدیدی مانند دویدن، پیاده‌روی، دوچرخه‌سواری، باغبانی و ورزش‌های آبی را در فضای باز انجام داده‌اند که همگی منجر به قرار گرفتن بیشتر در معرض اشعه ماوراء بنفش حتی در یک روز ابری می‌شوند.

مصرف دخانیات و الکل نیز از عوامل خطر هستند. افرادی که سه تا چهار نوشیدنی الکلی در روز می نوشند دو برابر بیشتر از افرادی که این عادت را ندارند، در معرض ابتلا به سرطان دهان قرار دارند و این خطر در صورت ترکیب تنباکو و مصرف روزانه الکل دو تا سه برابر بیشتر می شود.

تبخال یا سرطان؟

برخی از افراد با دیدن زخم‌های باز روی لب‌های خود وحشت می‌کنند، اما با وجودی که ممکن است ضایعات سرطانی در ابتدا شبیه تبخال دیده شده یا به نظر برسند؛ اما به سرعت بهبود نمی‌یابند.

بنیاد سلامت دهان اطلاعات بیشتری در مورد تبخال دارد. مهم ترین چیزی که باید به خاطر بسپارید این است که اگر متوجه تغییری در ظاهر لب های خود شدید، با متخصص دندانپزشکی یا پزشک خود صحبت کنید – آنها می توانند به شما اطمینان دهند و در صورت لزوم برای نظرخواهی از متخصصان دیگر ارجاع دهند.

سرطان لب چه تفاوتی با سرطان های دیگر دارد؟

این بیماری با سایر سرطان ها متفاوت است، چون تقریباً همواره با تشخیص زودهنگام قابل درمان است و معمولاً کاملاً قابل مشاهده است.

تشخیص زودهنگام سرطان لب

باید بر اهمیت این موضوع تاکید کنیم که یکی از مهم ترین کارها برای کاهش خطر تشخیص دیرهنگام این بیماری، معاینات منظم توسط متخصص دندانپزشکی است. چون این متخصصین برای تشخیص علائم سرطان دهان آموزش دیده اند.

هرگونه تغییر در لب ها مثل زخم، زائده یا تفاوت در رنگ را به پزشک گزارش کنید. تشخیص زودهنگام ضروری است، چون سرطان لب تقریباً همیشه در صورت تشخیص و درمان زودهنگام قابل درمان است.

پیشگیری

انتخاب های زیادی برای سبک زندگی وجود دارد که می توانید برای کاهش خطر ابتلا به سرطان لب انجام دهید.

اگر بیش از حد توصیه شده نوشیدنی می نوشید یا همیشه سیگار می کشید، در حال بالا بردن خطر ابتلا هستید. بنیاد بهداشت دهان و دندان گزارش می دهد که “تا 90٪  همه سرطان های دهان با عوامل سبک زندگی مرتبط است” و سیگار کشیدن می تواند خطر ابتلا را تا 10 برابر افزایش دهد. بنابراین، زمان مناسبی برای ترک سیگار وجود دارد که اکنون است!

از آنجایی که اشعه ماوراء بنفش عمدتاً از نور خورشید منتشر می شود، روزانه و حتی در روزهای کسل‌کننده از  بالم لب محافظ حاوی ضدآفتاب استفاده کنید.

خلاصه

هرگز برای تغییر سبک زندگی خود به شرایط بهتر، دیر نیست. در بررسی تغییرات روی لب‌های خود هوشیار باشید، در صورت امکان عوامل خطر را کاهش دهید، با استفاده روزانه از بالم لب حاوی ضد آفتاب، نرم ترین عضله خود را حفظ کنید و از داشتن قرار ملاقات‌های منظم با متخصص دندانپزشک و حضور در آنها، اطمینان حاصل کنید.

دیدگاه و پرسش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو کردن