ایمپلنت دندان چیست و چطور انجام میگیرد؟
شاید برای شما هم این سوال پیش آید که ایمپلنت دندان چیست و کارایی آن در زیبایی لبخند شما چه میباشد؟ اگر شما هم جزو افرادی هستید که دکتر دندانپزشکتان پیشنهاد داده از درمان کاشت دندان استفاده کنید، در ادامه همراه باشید.
ما در اینجا به طور مختصر ابتدا به تعریف ایمپلنت میپردازیم و در ادامه تمامی نکات مربوط به آن را برای شما بازگو خواهیم کرد.
اگر نیاز به رزرو وقت جهت ایمپلنت دندان خود در یک دندانپزشکی مجهز با کادری با تجربه دارید، از خدمات دندانپزشکی لبخند سپید بهره مند شوید و با ما تماس بگیرید.
ایمپلنت دندان ( Teeth Implant ) چیست؟
کاشت دندان (ایمپلنت) بهترین جایگزین برای نواحی بی دندانی میباشد و دندانی که شرایط حفظ شدن را ندارد و مناسب برای کشیدن است، با ایمپلنت میتوانیم بهترین نتیجه از درمان را بگیریم و بی دندانی با ایمپلنت جایگزین شود.
ایمپلنت یک پیچ است که از جنس تیتانیوم میباشد. دندان کاشته شده در واقع درون استخوان فک قرار میگیرد و برای شما جایگزین دندان از دست رفتهتان میشود. جالب است بدانید که ایمپلنتها میتوانند به دو صورت یک پارچه و حالت 2 تکه باشند. در واقع از طریق پیچ اتصال، قسمت تاج و ریشه دندان به راحتی به هم وصل میشوند.
مراحل کاشت دندان چیست؟
مراحل ایمپلنت که بر روی یک یا دو فک به طور کامل انجام میشود، تقریبا شامل 1 تا 8 جلسه میباشد. لازم است بدانید که این تعداد بستگی به شرایط هر مراجعه کننده، متفاوت میباشد.
مراحی که گفتیم تقریبا به 3 الی 4 جلسه کوچکتر تبدیل میشوند. مراحل زیر جلسات کامل یک فک برای ایمپلنت میباشد:
- در جلسه اول ویزیت تخصصی توسط جراح فک و صورت انجام میگیرد.
- بررسی شرایط استخوانی و و لثهای مراجعه کننده
- در صورت تشخیص جراح، پیوند استخوان، بازسازی و آماده سازی جهت جراحی
- خارج کردن (کشیدن) دندان در صورت نیاز سینوس لیفت
- کاشت همزمان ایمپلنت و یا کاشت با تاخیر بعد از کشیدن
- فرم دهی به لثه جهت روکش ایمپلنت (پروتز)
- قالب گیری
- امتحان فریم
- تحویل پروتز نهایی
قیمت ایمپلنت دندان چقدر است؟
هزینه های ایمپلنت یا کاشت دندان به عوامل بسیار مختلفی بستگی دارد. برای مثال هزینه ها میتوانند بر اساس تعداد جایگذاری ها متفاوت باشد. طبیعی است که اگر یک دندان نیاز به ایمپلنت داشته باشد، هزینه کم تری نسبت به چندین دندان خراب خواهد داشت. یکی دیگر از این عوامل محل دندان میباشد.
به همین دلیل بسیار مهم است که کدام یک از دندان ها نیاز به ایمپلنت دارد. برای این که بتوانید هزینه دقیق را با توجه به وضعیت دندان های خود به دست آورید، ما به شما پیشنهاد میکنیم حتما مراجعه حضوری داشته باشید و با متخصصین ما ویزیت شوند.
جراحی توسط متخصص فک و صورت انجام میگیرد.
ایمپلنت کره ای DIO به همراه روکش | 10,000,000 تومان (همراه گارانتی) |
ایمپلنت کره ای Dentis به همراه روکش | 9,000,000 تومان |
ایمپلنت کره ای Biotem به همراه روکش | 8,500,000 تومان |
ایمپلنت سوئیسی SIC به همراه روکش | 14,500,000 تومان (همراه گارانتی) |
ایمپلنت سوئیسی Straumann به همراه روکش | 25,000,000 تومان (همراه گارانتی) |
توجه: به ازای هر 5 واحد ایمپلنت 5 درصد تخفیف میگردد.
شرایط ایمپلنت
اگر تصمیم به ایمپلنت دندان گرفتهاید، باید بدانید که یکی از شروط اصلی انجام این کار این میباشد که استخوان فک شما باید حتما از نظر حجم و ارتفاع دارای اندازه و کیفیت مناسب باشد.
برای این که متوجه شوند این شرایط شامل حال شما میشود یا خیر؛ به عکس های رادیوگرافی شما نیاز دارند. یکی دیگر از شرایط اصلی ایمپلنت، سلامت عمومی بدن شما میباشد.
ایمپلنت دیجیتالی
امروزه میتوان گفت تقریبا همه چیز به صورت دیجیتالی شده و جالب است بدانید که دندانپزشکی نیز در همین حوزه قرار میگیرد.
اینگونه است که ایمپلنت به روش دیجیتالی نیز وارد رشته دندان پزشکی شده است. در این روش برای کاهش مشکلاتی که در روش های قدیمی به وجود میآمد، با کمک دیجیتال میتوان سرعت، دقت و همچنین کیفیت را بسیار بالاتر برد.
هزینه ایمپلنت دیجیتالی مقداری از ایمپلنت هایی که به صورت معمول انجام میشود،گرانتر است، اما این روش در برابر روش های ساده بسیار با کیفیتتر و بهتر میباشد. در نتیجه رسیدن به شرایط دلخواهتان با این روش آسانتر و تضمینیتر است.
توضیحات دکتر شکراللهی در مورد تاثیر کیفیت بر هزینه ایمپلنت دندان
ایمپلنت بدون جراحی یعنی چه؟
به ایمپلنت هایی که در آن هیچ برشی روی لثه ایجاد نمی شود، ایمپلنت بدون جراحی ، ایمپلنت یک روزه یا فوری گفته می شود. البته باید بدانید که در همه شرایط نمی توان از درمان کاشت دندان بدون جراحی استفاده کرد. مثلا هنگامی که دندان کشیده می شود، بافت لثه بعد از مدت کوتاهی شروع به تغییراتی می کند.
برای این که بتوان در این مواقع کاشت دندان انجام داد، باید حتما پیوند استخوان (بازسازی استخوان) انجام شود. به همین دلیل در این شرایط نمی توان از ایمپلنت بدون جراحی استفاده کرد. در شرایط های زیر باید حتما از جراحی استفاده کرد:
- اگر نیاز به پیوند استخوان باشد.
- اگر نیاز به پیوند لثه و بافت نرم باشد.
- اگر نیاز به سینوس لیفت یعنی بالا بردن کف سینوس باشد.
البته در شرایط زیر می توان از ایمپلنت بدون جراحی استفاده کرد:
- اگر بلافاصله بعد از کشیدن دندان ایمپلنت انجام شود.
- اگر از روش پانچ برای کاشت دندان استفاده شود.
مدت زمان کاشت دندان
تقریبا تمام افرادی که می خواهند ایمپلنت انجام دهند، اولین سوالی که می پرسند این است که عمر مفید این کار چه قدر می باشد؟ باید بدانید که اگر از ایمپلنت های خود به خوبی مراقبت کنید، ایمپلنت حدودا 25 سال می تواند برای شما به خوبی کار کند.
البته باز هم بسیار بستگی به مراقبت های شما دارد. ایمپلنت ها می توانند برای شما تا پایان عمر باقی بمانند. مراقبت هایی که می توانید برای طولانی کردن عمر ایمپلنت ها انجام دهید؛ نخ کشیدن مداوم دندان ها، استفاده از واتر جت، مسواک زدن و هر 6 ماه یک بار مراجعه کردن به پزشک برای معاینه دندان ها می باشد.
همچنین بعد از ایمپلنت باید سعی کنید رژیم غذایی خود را رعایت کنید و تا می توانید از خوردن غذاهای سفت اجتناب نمایید. امیدواریم با مطالعه این مقاله به تمامی سوالات خود مربوط به ایمپلنت دندان رسیده باشید و هیچ گونه سوالی برایتان باقی نمانده باشد.
مجموعه دندانپزشکی لبخند سپید آماده خدمت رسانی در زمینه زیبایی دندان می باشد. شما می توانید بصورت اینترنتی یا تلفنی وقت رزرو کنید.
دکتر شکراللهی در مورد انتخاب بهترین ایمپلنت دندان توضیح می دهد:
آیا ایمپلنت دندان درد دارد؟
ایمپلنت کردن دندان چون جنبه درمانی دارد، قطعا با کمی درد همراه خواهد بود و این درد بین 6 تا 10 روز زمان می برد. اگر این درد طولانیتر شد یا غیر قابل تحمل بود، باید به متخصص خود مراجعه کرده و مشکل خود را با ایشان در میان بگذارید.
البته متخصص شما بعد از عمل برایتان مسکن تجویز می کند. اما اگر دارویی برای شما تجویز نشد، یعنی این که میزان درد و ناراحتی شما قابل تحمل خواهد بود . اگر در قسمت لثه و دهان خود احساس تورم کردید، جای نگرانی نیست و این تورم بعد از گذشت 3 تا 5 روز بهبود می یابد.
مراقبت های بعد از ایمپلنت
- بعد از انجام دادن ایمپلنت از خمیر دندان و نخ دندان های مخصوص ایمپلنت استفاده کنید.
- برای نوشیدن مایعات حداقل تا دوهفته از نی استفاده کنید.
- از مصرف غذاهای گرم و مایعات خودداری شود.
- بعد از ایمپلنت تا هشت ساعت از شستن دهان بپرهیزید.
- تا یک روز از مسواک استفاده نکنید.
- تا سه روز از خوردن قهوه، چای و همچنین استعمال دخانیات بپرهیزید.
آیا تمیز کردن دندان های ایمپلنت شده کار سختی است؟
برای داشتن ایمپلنت با کیفیت و با دوام باید از آن مراقبت کرد. در واقع تمیز کردن اطراف دندان های ایمپلنت شده کار اصلا دشواری نبوده پزشک شما در رابطه با تمیز کردن دندان های ایمپلنت شده به شما توضیحاتی خواهد داد. پس نگران این موضوع نباشید و با خیال راحت ایمپلنت دندان را انجام دهید.
دلایل درد ایمپلنت 3 تا 4 ماه بعد از جراحی چیست؟
- سلامت عمومی ضعیف
- مشکلات overloading
- آلرژی و آسیب بافتی یا عصبی
- کم خونی
- واکنش با سایر داروها
- عفونت ایمنی بدن
اگر هر کدام یک از این علائم ها در شما بروز کرد حتما به متخصص ایمپلنت خود مراجعه کنید و مشکل خود را بگویید.
فواید ایمپلنت کردن دندان
برای اینکه با مشکلاتی از جمله کج شدن دندان ها و عدم خوب جویدن غذا مواجه نشوید، ممکن است به دندانهایتان آسیب وارد کنید. بعد از اینکه دندان خود را از دست داده و به آنها آسیب وارد کردید، می توانید با استفاده از ایمپلنت به فکر جایگزین دندان های از دست رفته باشید.
یکی دیگر از فواید ایمپلنت این است که چون ظاهری شبیه به دندان طبیعی دارد، اعتماد به نفس از دست رفته فرد را به خوبی برمی گرداند و ظاهری زننده ندارد.
معایب ایمپلنت کردن
- شل شدن پیچ داخلی ایمپلنت: به دلیل داشتن مشکلات دندان قروچه که با فشار زیاد همراه است، می تواند مواردی مانند شل شدگی پیچ داخلی ایمپلنت رخ دهد. هم چنین رفتن سنگ زیر دندان یا مواد غذایی بسیار سخت نیز باعث شل شدگی ایمپلنت می شود.
- افتادن و لق شدن روکش ایمپلنت: اگر فشار های شدیدی به دندان های ایمپلنتی وارد کنید، ممکن است روکش ایمپلنت شما بیوفتد.
- عفونت ایمپلنت: اگر کاشت ایمپلنت به درستی انجام نشود و دندان ایمپلنت شده به استخوان کاملا جوش نخورد، ممکن است که دندان پزشکتان مجبور شود دندان را جدا کند. مواردی که باعث عفونت ایمپلنت می شود بسیار نادر است، به همین دلیل بیماران فکر می کنند چون دندان عفونت کرده پزشک آن را خارج می کند.
- شکستن بدنه ایمپلنت: احتمال شکسته شدن بدنه ایمپلنت بسیار کم است، اما غیر ممکن نیست. اگر فشار شدیدی به دندان ایمپلنت شده وارد کنید، امکان دارد روکش ایمپلنت بیوفتد و دیگر امکان اصلاح آن وجود نداشته باشد. اگر چنین اتفاقی برایتان افتاد حتما با پزشک خود مشورت کنید.
ایمپلنت برای بیماران دیابتی
بهبود زخم در بیماران دیابتی طولانی بوده و امکان عفونت و التهاب در این افراد زیاد است. از این رو ممکن است در طول درمان ایمپلنت دچار مشکل شده و در آخر مجبور به حذف ایمپلنت خواهند بود.
البته اگر قند خون در این افراد کنترل شود، میزان موفقیت ایمپلنت در این اشخاص دیابتی افزایش می یابد. انجام ایمپلنت در افراد دیابتی که قند خون کنترل شده ندارند و پوسیدگی و عفونت های لثهای نیز دارند. انجام ایمپلنت توصیه نمی شود.
جراحی ایمپلنت دندان
جراحی ایمپلنت دندان روشی است که ریشههای دندان را با فلز، پایههای پیچ دار جایگزین میکند و دندانهای مصنوعی را که شبیه دندانهای واقعی هستند با دندانهای آسیب دیده یا از دست رفته جایگزین میکند. جراحی ایمپلنت دندان میتواند جایگزین مناسبی برای پروتز یا بریج باشد که به خوبی جای نمیگیرند و زمانی که ریشه طبیعی دندانها وجود ندارد و نمیتوان پروتز یا بریج را انجام داد، گزینهای مناسبی است.
نحوه انجام جراحی ایمپلنت دندان بستگی به نوع ایمپلنت و وضعیت استخوان فک دارد. جراحی ایمپلنت دندان ممکن است به چندین روش صورت پذیرد. مزیت اصلی ایمپلنت پشتیبانی محکم از دندانهای جدید است؛ فرآیندی که نیاز دارد تا استخوان در اطراف ایمپلنت به آهستگی بهبود یابد. از آنجا که بهبود استخوان مستلزم زمان است، این فرایند می تواند ماهها به طول بینجامد.
چرا این کار صورت میگیرد؟
ایمپلنتهای دندانی با جراحی در استخوان فک قرار میگیرند و به عنوان ریشه دندانهای از دست رفته عمل میکنند.
از آنجایی که تیتانیوم موجود در ایمپلنتها با استخوان فک جوش میخورد، ایمپلنتها نمیلغزند، سر و صدا ایجاد نمیکنند و باعث آسیب به استخوان نمیشوند، دقیقا به همان صورت عمل بریج و دندان مصنوعی که دندانها ثابت قرار میگیرند. و این مواد ممکن نیست همچون دندانهای شما که از بریج معمولی پشتیبانی میکنند، پوسیده شوند.
به طور کلی ایمپلنت دندان ممکن است برای شما مناسب باشد اگر:
- داشتن یک یا چند دندان از دست رفته
- استخوان فک که به رشد کامل رسیده باشد
- دارای استخوان کافی برای انجام ایمپلنت یا قادر به پیوند استخوان باشید
- داشتن بافتهای دهانی سالم
- بیماریهایی نداشته باشید که بر بهبود استخوان تاثیر میگذارد
- نتوانید یا نخواهید از دندان مصنوعی استفاده کنید
- قصد بهبود تکلم داشته باشید
- حاضرید چندین ماه به این روند متعهد شوید
- سیگار نکشید
خطرات
مانند هر جراحی دیگری، جراحی ایمپلنت دندان خطرات زیادی برای سلامتی دارد. هرچند که مشکلات نادر هستند و هنگامی که رخ میدهند معمولا جزئی هستند و به راحتی قابل درمان هستند. خطرات عبارتند از:
- عفونت در محل کاشت
- جراحت یا آسیب به ساختارهای اطراف، مانند سایر دندانها یا رگهای خونی
- آسیب به عصب، که میتواند باعث درد، بیحسی یا سوزن سوزن شدن در دندانهای طبیعی، لثهها، لبها یا چانه شما شود.
- مشکلات سینوسی، هنگامی که ایمپلنتهای دندانی که در فک بالا قرار داده شده است به داخل یکی از حفرههای سینوسی شما بیرون زده میشود
چگونه آماده شویم؟
پروسه برنامهریزی برای کاشت دندان میتواند شامل استفاده از متخصصان مختلفی از جمله پزشک متخصص بیماری دهان و دندان، فک و صورت (جراح دهان و فک و صورت)، دندانپزشک متخصص درمان ساختارهای نگهدارنده دندان، همچون لثه و استخوان (پریودنتیست)، دندانپزشکی که دندانهای مصنوعی را به صورت مناسبی طراحی میکند (متخصص پروتز)، یا گاهی متخصص گوش، حلق و بینی (ENT) شود.
از آنجا که ایمپلنتهای دندانی به یک یا چند عمل جراحی نیاز دارند، باید ارزیابی کاملی برای آماده شدن برای این فرآیند داشته باشید، از جمله موارد زیر:
معاینه جامع دندانپزشکی: ممکن است از دندان شما تصویر اشعه ایکس و تصاویر سه بعدی گرفته شود و مدلهایی از دندانها و فک شما تهیه شود.
بررسی سابقه پزشکی: پزشک خود را در مورد هرگونه بیماری که دارید و دارویی که مصرف میکنید، از جمله داروهای تجویزی و بدون نسخه و مکملها، مطلع کنید. اگر بیماری قلبی خاصی دارید یا از ایمپلنتهای ارتوپدی استفاده میکنید، پزشک ممکن است قبل از عمل و برای جلوگیری از عفونت آنتیبیوتیک تجویز کند.
برنامه درمان: متناسب با وضعیت شما این برنامه تحت تاثیر عواملی همانند تعداد دندانهایی که نیاز به تعویض دارند و وضعیت استخوان فک و دندانهای باقیمانده قرار گیرد.
برای کنترل درد گزینههای بیهوشی در حین جراحی شامل بیحسی موضعی، آرامبخش یا بیهوشی عمومی میشود. در مورد اینکه کدام گزینه برای شما مناسب است با متخصص دندانپزشک خود صحبت کنید. بسته به نوع بیهوشی، تیم مراقبت دندانپزشکی قبل از جراحی به شما در مورد خوردن و آشامیدن دستورالعملهایی میدهد.
اگر از آرامبخش یا بیهوشی عمومی استفاده میکنید، برنامهریزی کنید تا شخصی شما را بعد از عمل به خانه برساند و تا پایان روز استراحت کند.
چه انتظاری میتوانید داشته باشید؟
جراحی ایمپلنت دندان معمولا یک عمل سرپایی است که به صورت مرحلهای انجام میشود و میان روند درمان زمان بهبودی وجود دارد. فرایند قرار دادن ایمپلنت دندان شامل مراحل متعددی است، از جمله:
- برداشتن دندان آسیب دیده
- آمادهسازی استخوان فک (پیوند)، در صورت نیاز
- قرار دادن ایمپلنت دندان
- رشد و بهبود استخوان
- قرار دادن تکیه گاه
- قرار دادن دندان مصنوعی
کل فرآیند از ابتدا تا انتها میتواند ماهها طول بکشد. بیشتر این زمان صرف درمان و انتظار برای رشد استخوان جدید در فک شما می شود. بسته به موقعیت روش خاصی انجام شده یا مواد به خصوصی مورد استفاده قرار میگیرد، گاهی اوقات میتوان مراحل خاصی را با هم ترکیب کرد.
چه هنگامی پیوند استخوان مورد نیاز است؟
پیوند استخوان فک
اگر استخوان فک شما به اندازه کافی ضخیم نیست یا بسیار نرم است، ممکن است قبل از جراحی ایمپلنت دندان نیاز به پیوند استخوان داشته باشید. این موضوع به این دلیل است که عمل پر قدرت جویدن در دهان فشار زیادی به استخوان وارد میکند و اگر استخوان نتواند از ایمپلنت پشتیبانی کند، احتمالا جراحی با شکست مواجه میشود.
پیوند استخوان میتواند پایه محکمتری برای ایمپلنت ایجاد کند.
چندین نوع ماده پیوند استخوان وجود دارد که میتوان از آنها برای بازسازی استخوان فک استفاده کرد. گزینههای ممکن شامل پیوند استخوان طبیعی، همانند برداشتن استخوان از محل دیگری در بدن، یا پیوند مصنوعی استخوان، مانند مواد جایگزین استخوان، میشود که میتواند ساختارهای حمایت کننده برای رشد استخوان جدید را فراهم آورد.
با پزشک خود در مورد گزینههایی که برای شما مناسبتر است مشورت کنید.
ممکن است چندین ماه طول بکشد تا استخوان پیوند داده شده، به اندازه کافی برای حمایت از ایمپلنت دندانی رشد کند. در برخی از موارد ممکن است فقط به پیوند جزئی استخوان نیاز داشته باشید، که میتواند همزمان با جراحی ایمپلنت انجام شود. وضعیت استخوان فک نحوه ادامه کار را تعیین میکند.
قرار دادن ایمپلنت دندانی
در حین جراحی برای قرار دادن ایمپلنت دندان، جراح دهان، برشی ایجاد میکند تا لثه باز شود و استخوان نمایان شود. سوراخهایی در استخوان که در آن پست فلزی ایمپلنت دندان قرار میگیرد، حفر میشود. از آنجا که پست به عنوان ریشه دندان عمل میکند، در اعماق استخوان کاشته میشود.
در این مرحله هنوز شکافی در محل دندان از دست رفته در دهان خواهید داشت. در صورت نیاز میتوان یک نوع پروتز جزئی و موقت را برای حفظ ظاهر قرار داد. میتوانید این پروتز را برای تمیز کردن و در هنگام خواب بردارید.
انتظار برای رشد استخوان
هنگامی که پست ایمپلنت فلزی در استخوان فک قرار میگیرد، ادغام استخوانی آغاز میشود. در طی این فرآیند استخوان فک رشد کرده و با سطح ایمپلنت دندان یکی میشود. این فرآیند که ممکن است چندین ماه به طول بینجامد، به ایجاد پایه محکم برای دندان مصنوعی جدید کمک میکند؛ درست همانند ریشهها در دندانهای طبیعی.
قرار دادن تکیهگاه
هنگامی که ادغام استخوانی کامل شد، ممکن است به جراحی اضافی برای قرار دادن تکیه گاه نیاز داشته باشید؛ قطعهای که در نهایت تاج به آن متصل میشود. این جراحی جزئی معمولا با بیحسی موضعی و در محیط سرپایی انجام میشود.
به منظور قرار دادن تکیهگاه:
- جراح دهان لثه را باز میکند تا ایمپلنت دندانی ظاهر شود
- تکیه گاه به ایمپلنت دندان متصل میشود
- بافت لثه سپس در اطراف تکیهگاه بسته میشود ، اما نه بالاتر از آن
در برخی موارد هنگامی که پست کاشته میشود، تکیهگاه به پست فلزی ایمپلنت دندان متصل میشود. این بدان معناست که نیازی به یک مرحله جراحی اضافی نخواهید داشت. از آنجا که تکیهگاه از لثه عبور میکند، هنگامی که دهان خود را باز میکنید قابل مشاهده است؛ و تا زمانی که دندانپزشک پروتز دندان را تکمیل نکند، اینطور خواهد ماند.
برخی از افراد این ظاهر را دوست ندارند و ترجیح میدهند که تکیهگاه به صورت جداگانه قرار گیرد. پس از قرار دادن تکیهگاه، لثه باید حدود دو هفته بهبود یابد تا بتوان دندان مصنوعی را قرار داد.
انتخاب دندان مصنوعی جدید
هنگامی که لثهها بهبود مییابند، آثار بیشتری از دهان و دندانهای باقی مانده نمایان میشود. این آثار برای ساخت تاج – دندان مصنوعی در حالتی واقع بینانه – استفاده میشوند. تا زمانی که استخوان فک به اندازه کافی قوی نباشد که بتواند از دندان جدید استفاده کند، تاج نمیتواند در محل خود قرار گیرد.
به همراه متخصص دندانپزشکی خود میتوانید دندانهای مصنوعی را انتخاب کرده که قابل جدا شدن، ثابت یا ترکیبی از هر دو باشند:
جدا شدنی: این نوع شبیه پروتز متحرک معمولی است و میتواند پروتزی جزئی یا کامل باشد. این امر شامل دندانهای مصنوعی سفید رنگ است که توسط صمغ پلاستیکی صورتی احاطه شده است. این نوع بر روی یک قاب فلزی متصل به تکیهگاه ایمپلنت نصب شده است و در جای خود محکم میشود. میتوان آن را به راحتی برای تعمیر یا نظافت روزانه جدا کرد.
ثابت: در این نوع یک دندان مصنوعی به طور دائم روی تکیهگاهی یک تک ایمپلنت پیچ یا سمنت میشود. نمیتوانید دندان را برای تمیز کردن یا هنگام خواب بردارید. در بیشتر مواقع هر تاج به ایمپلنت دندان مخصوص خود متصل میشود. با این حال از آنجا که ایمپلنتها فوق العادهقوی هستند، چندین دندان را میتوان تنها با یک ایمپلنت جایگزین کرد اگر با یکدیگر بریج شوند.
پس از عمل
این که جراحی ایمپلنت دندان را در یک مرحله یا چند مرحله انجام دهید، ممکن است برخی از ناراحتیهای معمول مرتبط با هر نوع جراحی دندان را تجربه کنید، مانند:
- ورم لثه و صورت
- کبودی پوست و لثهها
- درد در محل کاشت
- خونریزی جزئی
ممکن است بعد از جراحی کاشت دندان به داروهای ضد درد یا آنتی بیوتیک نیاز داشته باشید. اگر تورم، ناراحتی یا هر مشکل دیگری در روزهای بعد از عمل شدیدتر شد، با جراح دهان خود تماس بگیرید.
بعد از هر مرحله از جراحی، ممکن است نیاز به خوردن غذاهای نرم داشته باشید تا زمانی که محل جراحی بهبود یابد. به طور معمول جراح از بخیههایی استفاده میکند که خود به خود باز میشوند. اگر بخیهها خود به خود باز نشدند، پزشک آنها را باز خواهد کرد.
نتایج
اکثر ایمپلنتهای دندانی موفق هستند. اما گاهی اوقات استخوان نمیتواند به اندازه کافی با ایمپلنت فلزی جوش بخورد. به عنوان مثال، ممکن است سیگار کشیدن موجب شکست ایمپلنت و بدتر شدن عوارض آن شود.
اگر استخوان به اندازه کافی جوش نخورد، ایمپلنت برداشته میشود، استخوان تمیز میشود و میتوانید طی سه ماه دوباره این روش را امتحان کنید. شما می توانید به پروسه دندانپزشکی خود – و دندانهای طبیعی باقیمانده – کمک کنید اگر:
بهداشت دهان و دندان را عالی رعایت کنید. همانند دندانهای طبیعی، ایمپلنت، دندان مصنوعی و بافت لثه را تمیز نگه دارید. برسهای مخصوص طراحی شده، مانند برس بین دندانی که بین دندانها میلغزد، میتواند به تمیز کردن گوشههای اطراف دندانها، لثهها و پایههای فلزی کمک کند.
به طور مرتب به دندانپزشک خود مراجعه کنید. برای اطمینان از سلامت و عملکرد صحیح ایمپلنتها، معاینات دندانپزشکی را برنامهریزی کنید و توصیههای مربوط به تمیز کردن حرفهای را دنبال کنید.
از عادت های مضر جلوگیری کنید. از خوردن مواد غذایی سخت مانند یخ و آب نبات، که میتواند تاج را بشکند (و یا دندانهای طبیعی) پرهیز کنید. از تنباکو و محصولات کافئیندار خودداری کنید. در صورت دندان قروچه درمان خود را شروع کنید.
آیا ایمپلنتهای دندانی برای شما مناسب هستند؟
اگر تجربه از دست دادن دندان، پوسیدگی یا بیماری که منجر به از دست رفتن لبخندی زیبا شده است، را داشته باشید، ممکن است از خود بپرسید که چه کاری می توانم برای بازگرداندن این لبخند انجام دهم. در حالیکه لبخند هر کسی در نوع خود زیباست اما ایمپلنت های دندانی بهبودهای باورنکردنی را ایجاد می کنند که ماورا زیبایی است. چه یک و یا چند دندان را از دست داده باشید، در اینجا برخی از دلایلی را که می بایست ایمپلنت را در نظر بگیرید آورده ایم.
1.ایمپلنت می تواند مانع از دست رفتن استخوان شود.
ریشه دندانتان کمک می کند تا استخوان فکتان محکم نگه داشته شود. هنگامی که ایمپلنت ها کاشته می شوند به عنوان جایگزینی برای ریشه دندان عمل می کنند.
2.ایمپلنت های دندانی به اطراف حرکت نمی کنند (ثابت هستند).
برخلاف دندان های مصنوعی، که در صورتی که به درستی در جای خود قرار نگیرند می توانند در دهان تغییر مکان دهند و جابجا شوند، ایمپلنت ها به درستی در استخوان فک جای می گیرند.
3.به شما کمک می کنند تا بتوانید بهتر عمل جویدن را انجام دهید.
هنگامی که یک یا چندین دندان خود را از دست داده اید، ممکن است جویدن غذا به امری سخت بدل شود. با استفاده از ایمپلنت، لبخند شما می تواند بازیابی شود که شما را قادر می ساز تا بهتر بتوانید غذا بخورید و صحبت کنید.
4.ظاهر را بهبود می بخشند و اعتماد به نفس را باز می گردانند.
هنگامی که چند دندان از دست رفته، به شدت شکسته شده و مرده دارید، بسیار سخت است که بتوانید احساس خوبی داشته باشید. ایمپلنت ها می توانند به عاملی برای لبخند زدن شوند.
5.با دوام هستند.
ایمپلنت ها از مواد متعددی ساخته می شوند که بسیاری از آنها به سختی دندان های طبیعیتان هستند. همچنان که تکنولوژی رو به بهبود می رود، ایمپلنت ها نیز بهبود می یابند.
برای قرار ملاقات برنامه ریزی کنید
آیا فکر می کنید ایمپلنت های دندانی در آینده شما نقشی دارند؟ با ما تماس بگیرید تا قرار مشاوره ای را تنظیم کنیم و تعیین کنیم که کدام یک از انواع ایمپلنت برای نیازهای خاص شما بهترین است.
نوید
بسیار کارشون درسته. ممنون از خدمات خوبتون
Soheil27
توسط دوستان معرفی شدن، از کارشون راضی هستم
مرتضی
سپاسگذار دکتر شکراللهی هستم.